Η εξομολόγηση της Meryl Streep για το χαστούκι του Dustin Hofman στο «Kramer vs. Kramer»

Η εξομολόγηση της Meryl Streep για το χαστούκι του Dustin Hofman στο «Kramer vs. Kramer»

Συνέντευξη στους New York Times παραχώρησε η Meryl Streep, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για το περίφημο χαστούκι που της έριξε ο Dustin Hoffman σε μια σκηνή της ταινίας «Kramer vs. Kramer», με αφορμή τις κατηγορίες εναντίον του για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διάφορες γυναίκες και σεξουαλική παρενόχληση.

Σε ερώτηση αν «είχε προβλήματα» με τον ηθοποιό και όντως την χαστούκισε στα γυρίσματα, η Meryl Streep απάντησε: «Αυτό έγινε όταν γυρίζαμε το «Kramer vs. Kramer». Είναι παγίδα γιατί όταν είσαι ηθοποιός και παίζεις μια σκηνή, πρέπει να νιώθεις ελεύθερος. Είμαι σίγουρη πως κατά λάθος έχω πληγώσει κι εγώ ανθρώπους σε σωματικές σκηνές. Αλλά αυτό είναι κάτι που συγχωρείται. Αυτή ήταν η πρώτη μου ταινία και η πρώτη λήψη στην πρώτη μου ταινία και αυτός απλώς με χαστούκισε. Το βλέπεις στην ταινία. Το παράκανε. Αλλά κάτι τέτοια διορθώνονται πλέον γιατί ο κόσμος δεν τα ανέχεται. Κι αυτό είναι καλό».

Πρόσφατα το Vanity Fair αποκάλυψε πως ακριβώς πριν από μία δραματική σκηνή της ταινίας, ο Dustin Hoffman είχε χαστουκίσει την Meryl Streep στο μάγουλο, αφήνοντάς της ένα κόκκινο σημάδι, «προκειμένου να την κάνει να παίξει καλύτερα τον ρόλο».

Η ηθοποιός δεν αντέδρασε αλλά συνέχισε κανονικά την σκηνή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Meryl Streep είχε χάσει τότε τον σύντροφό της John Cazale από καρκίνο του πνεύμονα και δεν είχε ξεπεράσει ακόμη την απώλεια, κάτι που ο Χόφμαν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για να εντείνει τις υποκριτικές της δυνατότητες. Στη σκηνή του ασανσέρ, όταν η κάμερα τραβά την Meryl Streep, ο Dustin Hoffman φέρεται να της μιλούσε για τον Cazale και τον καρκίνο για να την κάνει να κλάψει.

Επίσης ο ίδιος φέρεται να έκανε περίπου το ίδιο με τον μικρό πρωταγωνιστή της ταινίας, τον 7χρονο Justin Henry, στον οποίο έλεγε να φανταστεί πως έχει πεθάνει ο σκύλος του.

Scroll To Top