Η εξομολόγηση της Ντόρας Μακρυγιάννη: «Έχω περάσει το bullying της “όμορφης”»

Η εξομολόγηση της Ντόρας Μακρυγιάννη: «Έχω περάσει το bullying της “όμορφης”»

 

Συνέντευξη στο Down Town Κύπρου παραχώρησε η Ντόρα Μακρυγιάννη, η οποία μίλησε και για το bullying που είχε υποστεί σχολή λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης.

Πώς θα διαχειριζόταν αν είχες μια κατάσταση bullying ή πίεσης μέσα στη δουλειά σου;

Μα, το έχω περάσει στη ζωή μου, όχι στη δουλειά. Από μικρό παιδί, είχα την εμφάνιση που είχα, οπότε είχα περάσει το bullying -ας μου επιτραπεί η λέξη- της «όμορφης». Δηλαδή «εσύ είσαι όμορφη, οπότε τι να μας πεις κι εσύ;» Βίωσα αυτό το συναίσθημα πολύ έντονα και στη σχολή μου.

Από συμφοιτητές ή καθηγητές;

Από καθηγητή μου. Δεν περιμένεις να ακούσεις, μέσα σε μια σχολή, ότι ένα παιδί ίσως είχε πρόβλημα λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης.

Πώς το αντιμετώπισες;

Αρχικά, δεν καταλάβαινα ότι γινόταν. Δεν ήταν κάτι που μου το έλεγαν φωναχτά, δεν είπε κάποιος «είσαι όμορφη, δεν σε θέλω». Σταδιακά, άρχισα να το αντιλαμβάνομαι, ειδικά όταν δεν με αποδέχονταν. Ξέρω, είναι «αστείο» που το λέω, αλλά είχα μια ομορφιά και, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ατόμων, πήρα 10 κιλά. Απλά, δεν με ένοιαζε τότε η εμφάνισή μου!

Δεν ήταν και λύση αυτή!

Όχι, δεν ήταν. Όλο αυτό άλλαξε όταν συνειδητοποίησα ότι είμαι αυτό που είμαι. Το πώς νιώθω εγώ με τον εαυτό μου αφορά μόνο εμένα, και ευθύνομαι μόνο εγώ.

Διορθώθηκε το θέμα; Μίλησες σε κάποιον;

Όταν το αποφάσισα, δεν με ένοιαζε να με αποδεχτεί κανένας, αυτό είναι το θέμα. Ήμουν καλά με τον εαυτό μου και δεν με ένοιαζε η γνώμη κανενός για μένα. Αυτό συνέβη στη σχολή του Εθνικού, όπου όταν πέρασα είχα ήδη δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα μου, ήξερα τι κόπος απαιτείται, τις πληρωμές κλπ – θέλω να πω πως είχα ήδη «βγει» στη ζωή. Και ήρθα στην Αθήνα, μόνη μου, σε μια μεγάλη πόλη, όπου έπρεπε να πληρώσω το ενοίκιο μου, και δούλευα παράλληλα με τη σχολή.

Δεν ήμουν το παιδί που από το σχολείο βρέθηκε στη σχολή. Όλο αυτό με το bullying δεν το επέτρεψα να γιγαντωθεί, το θεώρησα πταίσμα, δεν πήγα στη σχολή για να με διαμορφώσουν. Σίγουρα ήταν μεγάλο «σχολείο», νιώθω ευγνώμων που βρέθηκα εκεί, και μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω με τον εαυτό μου. Έγινα πιο σκληρή, δεν ζήταγα να με αποδεχθούν γιατί ήμουν αυτή που ήμουν.

 

 

Scroll To Top