Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Harry: «Μόνο όταν μπήκα στη θέση της Meghan, κατάλαβα τι σημαίνει φυλετικός ρατσισμός»

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα Harry: «Μόνο όταν μπήκα στη θέση της Meghan, κατάλαβα τι σημαίνει φυλετικός ρατσισμός»

 

Ο πρίγκιπας Harry, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Patrick Hutchinson, μέσω βιντεοκλήσης από το σπίτι του στην Καλιφόρνια, στα πλαίσια της εκδήλωσης του GQ, δήλωσε πως η ανατροφή του στη βασιλική οικογένεια, τον εμπόδιζε να συνειδητοποιήσει τόσα χρόνια την ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη που επικρατεί γύρω μας. 

Ο ίδιος είπε πως σταμάτησε να έχει άγνοια για το σοβαρό αυτό ζήτημα μέσα από την κοινή ζωή με τη σύζυγό του, Meghan Markle. 

«Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτό» και «μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω. Όταν μπήκα στη θέση της συζύγου μου μια μέρα ή μια εβδομάδα, άρχισα να το καταλαβαίνω. Κανένας δεν κατηγορεί κανέναν. Δεν μπορείς να το κάνεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ασυνείδητη προκατάληψη. Αλλά όταν το συνειδητοποιείς ή νιώθεις λίγο άβολα, τότε έχεις το καθήκον να βγεις έξω και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου γιατί πλέον η άγνοια δεν είναι δικαιολογία», είπε χαρακτηριστικά ο Harry αναφερόμενος στο παγκόσμιο κίνημα κατά του ρατσισμού .

Κατόπιν πρόσθεσε: «Έχουμε διαμαρτυρίες με ανθρώπους από κάθε χρώμα, θρησκεία, υπόβαθρο, ηλικία. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Το "τρένο" έφυγε από τον "σταθμό" και πρέπει να επιβιβαστούμε σε αυτό. Υπάρχουν τόσα που πρέπει να κάνουμε. Γιατί, ως πατέρας, το θέμα για εμένα είναι να κάνω τον κόσμο καλύτερο».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top