Η Ελένη Ράντου μιλάει για τις παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου

Η Ελένη Ράντου μιλάει για τις παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου


Καλεσμένη στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΕΡΤ1 βρέθηκε η Ελένη Ράντου με αφορμή τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Ζακέτα να πάρεις» στην οποία θα πρωταγωνιστεί.

Η ηθοποιός μίλησε για τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής αλλά και το bullying που δέχτηκε ως παιδί γιατί φορούσε γυαλιά, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τις αμέτρητες καταγγελίες που γίνονται αυτή την περίοδο στο χώρο του θεάτρου.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και ποιος δεν έχει δεχτεί παρενόχληση; Σε όλους τους χώρους. Η κατάχρηση εξουσίας, η παρενόχληση, η παιδοφιλία υπάρχει σε όλη την κοινωνία. Το θέατρο έχει ενοχοποιηθεί σαν ο χώρος που συμβαίνουν μόνο αυτά. Η τωρινή κατάσταση με έπιασε αδιάβαστη. Ήξερα για συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες εργασιακά, ότι υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι. Αυτό τις λεπτομέρειες που διαβάζω δεν τις ήξερα. Προσπαθώ να πάρω απόσταση και βλέπω πώς ένα ολόκληρο σύστημα επιβραβεύει την κατάχρηση εξουσίας. Το σύστημα έχει δώσει πολλά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους και τους παραδώσει κλειδιά. Γιατί πρέπει να είσαι ένας αρρωστημένος άνθρωπος και αυτό το πράγμα να το εμπιστεύεται το σύστημα; Άρα σε ενθαρρύνει και σου δίνει θέσεις εξουσίας επειδή σε αναγνωρίζει σαν δικό του παιδί. Για πρώτη φορά, ακούγοντας τέτοια περιστατικά, η κοινωνία αντέδρασε χωρίς να ενοχοποιήσει το θύμα. Δεν του το καταλογίζει, “α, τα ήθελες κι εσύ, καλά να πάθεις”. Υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία στο σοκ που παθαίνει το θύμα. Ίσως κι αυτός είναι ένας λόγος γιατί τώρα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top