Μια μερίδα υπαλλήλων του Facebook έκαναν «εικονική απεργία» διαμαρτυρόμενοι για την στάση του ιδρυτή της σελίδας, Mark Zuckerberg, απέναντι στον Donald Trump.

Σύμφωνα με τους New York Times και το CNN, μία μικρή μερίδα υπαλλήλων του οργανισμού, αποχώρησε από την δουλειά την Δευτέρα, καθώς με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δείξουν την δυσαρέσκειά τους για την στάση του ιδρυτή του Facebook προς τον Trump, όσον αφορά τις αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο Trump, με αφορμή τον διαδικτυακό «πόλεμο» με το twitter, αποφάσισε να προχωρήσει σε διάταγμα, με το οποίο περιορίζει τις δυνατότητες ελεύθερης έκφρασης στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μιλώντας με πολύ υποτιμητικά σχόλια.

Ο Mark Zuckerberg ωστόσο, σε αντίθεση με το twitter, ακολούθησε πιο χαλαρή τακτική και δεν πήγε κόντρα στον Trump, κάτι που φαίνεται πως ενόχλησε αρκετούς εργαζόμενους της πλατφόρμας του Facebook.

Μάλιστα ο επικεφαλής σχεδιασμού στο facebook, είπε πως διαφωνεί με την στάση του Mark Zuckerberg, που αποφάσισε «να μην κάνει τίποτα στα ποσταρίσματα του Trump».

«Δεν είμαι ο μόνος εδώ στο FB. Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση σε θέματα ρατσισμού», έγραψε σε λογαριασμό που διαθέτει στο twitter.

«Το να δίνουμε στην πλατφόρμα το δικαίωμα να υποκινούν βία και να προβάλουν παραπληροφόρηση, είναι απαράδεκτο, άσχετα με το ποιος είσαι και αν αξίζει τον κόπο», είπε με την σειρά του ο Andrew Crow, επικεφαλής του σχεδιασμού της πλατφόρμας του FB.

«Διαφωνώ με την στάση του Mark και θα εργαστώ για να υπάρξουν αλλαγές».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!