Η ιστορία πίσω από το πολυπόθητο κόσμημα Cartier της Anne Hathaway στο Ocean’s 8

Η ιστορία πίσω από το πολυπόθητο κόσμημα Cartier της Anne Hathaway στο Ocean’s 8

Μετά την Συμμορία των 11 και την Συμμορία των 12 ,και των 13, έρχεται η Συμμορία των 8, η ταινία που παρουσιάζει την θηλυκή version της γνωστής σειράς ταινιών.

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Helena Bonham Carter, Awkawfina, Sarah Paulson και η Mindy Kaling θα πρωταγωνιστήσουν στο Ocean's 8, σχεδιάζοντας μια τεράστια ληστεία κοσμημάτων κατά τη διάρκεια του Met Gala, στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.

Το πολυπόθητο κόσμημα που φοράει όμως στο λαιμό της η Anne Hathaway έχει τη δική του ιστορία. Το κολιέ Jeanne Toussaint του Cartier είναι αποτέλεσμα εντατικής εργασίας, 8 εβδομάδων σε εργαστήρια στο Παρίσι. Στην πραγματικότητα όμως χρονολογείται τη δεκαετία του 1930.

Συγκεκριμένα το πρωτότυπο σχεδιάστηκε το 1931 για το Maharaja του Nawanagar από τον Jasques Cartier. Και μπορεί ο ηγεμονικός τίτλος του Maharaja να μην υφίσταται στις μέρες μας, ωστόσο οι φωτογραφίες του σχεδίου και του ιδιοκτήτη έχουν διατηρηθεί στα αρχεία του Cartier.

Με κάποιες μετατροπές, ένα νέο κόσμημα βασισμένο στο συγκεκριμένο σχέδιο, είναι αυτό που «πρωταγωνιστεί'» στην ταινία. Το περιδέραιο μειώθηκε κατά 20%και προσαρμόστηκε στο λαιμό της Anna Hathaway δεδομένου ότι το αρχικό είχε σχεδιαστεί για άντρα.

 

Scroll To Top