Η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ANT1 «Άγριες Μέλισσες» έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Real και μίλησε μεταξύ άλλων, για την «Μυρσίνη Σεβατού», τις ερωτικές σκηνές με τον Γιάννη Στάνκογλου και τον ρόλο της μαμάς και γιαγιάς, που στηρίζει με πάθος.

–«Άγριες Μέλισσες». Περίμενες πως θα γίνει τέτοιος χαμός με τη σειρά;

Από τη στιγμή που πήρα τα πρώτα σενάρια στα χέρια μου, είχα ένα καλό ένστικτο. Μετά το τρίωρο ραντεβού μου με τον εξαιρετικό σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, σιγουρεύτηκα ότι κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο έρχεται… Υπήρχε η ποιότητα του θαυμάσιου σεναρίου της Μελίνας Τσαμπάζη, τα μάτια του Λευτέρη αλλά και μια αγκαλιά άξιων συντελεστών, με ένα team, θεατρικών κυρίως, ταλαντούχων ηθοποιών.

Τα υλικά ήταν μοναδικά και το αποτέλεσμα είναι αληθινά ζηλευτό. Έχω σχεδόν καθημερινά γυρίσματα και πηγαίνοντας στα Σπάτα νιώθω ευτυχής που υπάρχω σε μια τέτοια δουλειά, που φτιάχνετε με αγάπη. Λαχταράω να πάω στο γύρισμα, να συναντηθώ με εκλεχτούς συναδέλφους και να δώσουμε σάρκα και οστά σε ένα αληθινά εμπνευσμένα σενάριο.

-Η Μυρσίνη Σεβαστού είναι… έγκλημα;

Η Μυρσίνη είναι τόσα πολλά που είναι άδικο να σταθεί κανείς στο ότι είναι σκληρή. Είναι πολυεπίπεδος ρόλος, όπως όλοι στη σειρά, και αυτό τον κάνει πιο ελκυστικό για τον ηθοποιό. Είναι σκληρή, ναι, αλλά αγαπά πολύ τα παιδιά της. Πόνεσε χάνοντας το ένα από αυτά. Είναι τόσα πολλά.

-Όπως είναι και άπιστη. Να το πούμε αυτό. Θα τη δικαιολογήσεις, όπως δικαιολογείται πάντα οι ηθοποιοί τους ρόλους που παίζετε;

Βρίσκουμε ελαφρυντικά, όχι πάντα, όταν πρέπει, για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε αυτό που μας δίνεται. Θρηνεί τον χαμό του παιδιού της και πιάνει από κάπου να πιαστεί. Ο έρωτας μας δίνει φιλί ζωής. Δεν σου έχει συμβεί σε περιόδους απώλειας να ψάχνεις να πιαστείς από έναν έρωτα; Θα σου πω κάτι που μου μετέφερε μια φίλη, η οποία βλέπει τη σειρά μανιωδώς. Έχει ένα φίλο που έχασε το παιδί του, και βλέποντας τη σειρά της είπε πόσο αληθινό είναι αυτό που κάνει η Μυρσίνη, η ηρωίδα που παίζω. Έπαθε το ίδιο ακριβώς. Στην απώλειά του, ήθελε να κάνει έρωτα. Ένιωσε ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης, κάτι να τον κρατήσει όρθιο στον τόσο πόνο.

-Ξέρεις πως οι ερωτικές σκηνές σας με τον Γιάννη Στάνκογλου χτυπούν τις πιο υψηλές τηλεθεάσεις. Τρελαίνεται την AGB!

Σιγά τις ερωτικές σκηνές καλέ! Σκηνές πάθους ενός παράνομου ζευγαριού… Με τον Γιάννη έχουμε να κάνει και θέατρο και τηλεόραση μαζί. Είναι εξαιρετικός συνάδελφος και υπέροχο πλάσμα… Χαλαρά γυρνάμε τις σκηνές αυτές, δεν είναι καν προκλητικές, μιας και παίζεται συγκεκριμένη ώρα η σειρά. Το πάθος, όμως κερδίζει, όπως και στην ίδια τη ζωή. Τι είναι η ζωή, χωρίς πάθος.

-Έχεις «κάψει» πολλά χιλιόμετρα στο σανίδι, στο πανί και στο γυαλί, αλλά τώρα έπεσαν πάνω σου πιο δυνατά από ποτέ οι προβολείς. Δεν ήξερα, ας πούμε πως είσαι γιαγιά.

Έχω κάνει δύο γάμους, έχω τρία υπέροχα παιδιά, που λατρεύω και τρία θαυμάσια εγγόνια, που με έχουν ξετρελάνει. Είμαι χορτάτη και στη ζωή και στην δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιμένω τα δώρα που έρχονται – όπως οι «Άγριες Μέλισσες».

-Μια γιαγιά που δεν φαίνεται γιαγιά.

Σε ευχαριστώ πολύ, αλλά μεγαλώνω, Βασίλη μου γλυκέ. Μεγαλώνω και πλουτίζω και ως ηθοποιός και ως μαμά και ως γιαγιά…Μεγαλώνω όμορφα γιατί τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Κάνω καλές σκέψεις και απέχω από οτιδήποτε τοξικό.