Δεμένη σε μια ναυαγοσωστική βάρκα, «χτένισε» όλη την ακτογραμμή της ανατολικής Αττικής με σκοπό την ανεύρεση θυμάτων από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η Κατερίνα Τοπούζογλου, πρώην εστεμμένη και νυν μάχιμη δύτρια και ιδρύτρια του οργανισμού All for blue, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ραφήνας και την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής πέρασε χτες οκτώ ώρες κάτω από το νερό, ξεκινώντας από τη Ραφήνα και φτάνοντας μέχρι τη Λούτσα, καλύπτοντας όλη την ακτογραμμή της Αρτέμιδας.

«Μαζί με τη συνάδελφο δύτρια Αθηνά Κουτσοκώστα, κάναμε «συρτό», όπως λέγεται, για να βρούμε τις σορούς ανθρώπους που τυχόν πνίγηκαν. Βρήκαμε μόνο κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά και άλλα προσωπικά αντικείμενα» δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στην «Espresso» και πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ σοκαριστικό να βλέπεις μέσα από τη θάλασσα το… βομβαρδισμένο τοπίο των περιοχών που κάηκαν, ενώ στις παραλίες όπου ο κόσμος έσπευσε γα να σωθεί η θάλασσα ήταν κατάμαυρη από τις στάχτες και το νερό πιο ζεστό από ότι σε άλλες, γειτονικές παραλίες».