Η κυβέρνηση της Μάλτας ζητά πίσω το δώρο που χάρισε ο Sir Attenborough στον πρίγκιπα George

Η κυβέρνηση της Μάλτας ζητά πίσω το δώρο που χάρισε ο Sir Attenborough στον πρίγκιπα George

 

Ο πρίγκιπας George, στην πρώτη του συνάντηση με τον Sir David Attenborough έλαβε σαν δώρο ένα απολιθωμένο δόντι καρχαρία, το οποίο τον ξετρέλανε.

«Ο George με ρώτησε τι ήταν αυτό που του έδωσε και πόσο μεγάλος ήταν ο καρχαρίας. Έδειχνε να τον ενδιαφέρει πολύ. Φαίνεται πως του άρεσε. Ενδιαφέρεται πολύ για τα απολιθώματα. Αλλά και η Charlotte εντυπωσιάστηκε. Και τα τρία ήταν πολύ χαριτωμένα» είπε ο Attenborough μέσα από μια συνέντευξή του.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του BBC, ο Sir Attenboroug βρήκε το απολίθωμα, περίπου στα τέλη της δεκαετίας του ‘60 στην Μάλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το παλάτι, αυτό το δόντι ήταν ενσωματωμένο σε μια πέτρα από ασβεστόλιθο και χρονολογείται περίπου 23.000.000 ετών.

Ωστόσο το δώρο αυτό, προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού της Μάλτας , ο οποίος ζητά πίσω το δώρο του μικρού πρίγκιπα καθώς δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα ιστορικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα και αυτό είναι κάτι που δήλωσε και ο ίδιος ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας αυτής.

«Κάποια αντικείμενα είναι σημαντικά για την φυσική κληρονομιά της Μάλτας και παρότι κατέληξαν στο εξωτερικό, οφείλουν να επιστραφούν» δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού της Μάλτας, José Herrera.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα ιστορικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πάντα με την φυσική μας ιστορία. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τη διαφορά σε αυτή τη στάση», πρόσθεσε ο Μαλτέζος Υπουργός.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top