Η Μαντώ Γαστεράτου εξομολογείται: «Δεν αγάπησα τον γιο μου από την πρώτη στιγμή»

Η Μαντώ Γαστεράτου εξομολογείται: «Δεν αγάπησα τον γιο μου από την πρώτη στιγμή»

 

Στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ μίλησε η Μαντώ Γαστεράτου, η οποία αναφέρθηκε στη μητρότητα, ενώ αναφέρθηκε και στις κοινωνικές πιέσεις που δέχεται ένα νεόνυμφο ζευγάρι.

«Έτσι όπως είναι δομημένη η κοινωνία και δη η ελληνική, όταν μια κοπέλα παντρεύεται, ο περίγυρός της, το οικογενειακό της περιβάλλον, θεωρεί δεδομένο ότι αφού παντρεύτηκες, πρέπει πολύ άμεσα να κάνεις και παιδιά.

Υποσυνείδητα σε εμένα αυτό λειτούργησε λίγο περίεργα. Περισσότερο αγχώθηκα, παρά άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να οραματιστεί και να ονειρευτεί ένα έτσι κοινό μέλλον μαζί με τον σύζυγό μου και ένα παιδάκι. Αυτό με μπλόκαρε λίγο στην αρχή, αλλά μόλις βρήκα τις ισορροπίες μου και ήρθα πιο κοντά στον εαυτό μου, τότε έκανα τις μεγαλύτερες συνειδητοποιήσεις μου σαν άνθρωπος κυρίως. Και τότε ήρθαν όλα φυσικά», δήλωσε αρχικά.

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν αγάπησε το παιδί της από την πρώτη στιγμή είπε με ειλικρίνεια: «Όχι. Θυμάμαι ότι όταν τον γέννησα τον κοιτούσα πολύ έντονα. Αισθανόμουν ένα δέος (….). Αναρωτιόμουν αυτά που νιώθω εγώ τώρα είναι αγάπη; Αλλά νιώθω ότι το παιδί μου το αγαπάω μέρα με τη μέρα. Δηλαδή τώρα νιώθω τεράστια συναισθήματα για αυτόν τον τύπο, νιώθω τεράστια αγάπη»

Όσον αφορά τα κιλά της εγκυμοσύνης είπε: «Στην εγκυμοσύνη πήρα 24 κιλά. Πήρα αρκετά κιλά, άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να φάει, να το απολαύσει. (…) Περισσότερο λοιπόν με απασχόλησε η εικόνα μου, όσο ρηχό κι αν φαίνεται αυτό, παρά το πως θα με αντιμετωπίσουν οι άλλοι. (….) Το αντιμετώπισα και αυτό. Θέλει πολλή δουλειά. (…) Πρέπει να καλωσορίσεις με αγάπη τον καινούργιο σου εαυτό, έτσι θα το έλεγα. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω.»

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top