Η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, συζητά με τον Ιταλό ιστορικό Τέχνης, Filippo Cosmelli και αποκαλύπτει από πού εμπνεύστηκε για τη συλλογή Cruise 2022 που θα παρουσιαστεί στις 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.

«Καθώς η ημερομηνία του σόου στην Αθήνα πλησιάζει, με χαρά μοιράζομαι ένα μέρος από την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχα με τον Filippo, σχετικά με την έρευνά μου στην προ-κλασική Ελλάδα και το συμβολισμό της Μητέρας Θεάς. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα ενδιαφέρον ταξίδι για να ανακαλύψουμε τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας», αναφέρει στο caption που συνοδεύει το βίντεο το οποίο ανέβασε στο λογαριασμό της στο instagram.

 

 

Στη συζήτηση με τον Filippo Cosmelli, ιδρυτή της εταιρείας IF • Unique Art Experiences, με την οποία έχει συνεργαστεί ο οίκος Dior για το σόου της Αθήνας, η Maria Grazia Chiuri αποκαλύπτει πως, αυτό που της κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η έντονη παρουσία της γυναίκας στην ελληνική μυθολογία, η οποία στο πέρασμα των χρόνων, έδωσε τη θέση της στην πατριαρχία. 

«Θέλω να προωθήσω το πώς οι γυναίκες μπορούν να εμπνευστούν από την ισχυρή αναφορά του φύλου τους στη μυθολογία», λέει.

«Ίσως επειδή έχει να κάνει με τη δουλειά μου, βρήκα ενδιαφέρον το πώς οι γυναικείες φιγούρες στη μυθολογία ήταν πάντα συνδεδεμένες με την υφαντική, κάτι που δεν αντιμετωπιζόταν σαν τέχνη αλλά σαν μια οικιακή εργασία, αλλά είχε κατά βάθος μια πολύ μεγαλύτερη αξία, συμβολική και όχι μόνο», λέει η Chiuri, σε ένα άλλο απόσπασμα της συνομιλίας τους, ενώ ο ιστορικός συμπληρώνει πως «στη μυθολογία, η γυναίκα, η μητέρα είναι αυτή που υφαίνει, που γεννά τον κόσμο και τη ζωή».

 

«Η γυναικεία δημιουργικότητα ενέπνευσε από πολλές απόψεις την ανθρωπότητα για την εξέλιξή της», καταλήγει ο Cosmelli και μένει να περιμένουμε μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη για να δούμε πώς αυτές οι σκέψεις θα παρουσιαστούν με τη μορφή μιας συλλογής μόδας στο Καλλιμάρμαρο.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!