Κορωνοϊός: Η Μαρία Τζομπανάκη περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός: Η Μαρία Τζομπανάκη περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση στη Νέα Υόρκη

 

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη Νέα Υόρη τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της φονικής πανδημίας του κορονοϊού. Η Μαρία Τζομπανάκη, η οποία ζει μόνιμα εκεί περιέγραψε τα όσα βιώνει στο ΚΡΗΤΗ TV.

«Δεν είναι μπόρα αυτό που ζούμε, είναι τσουνάμι παγκοσμίως. Η Νέα Υόρκη που έχει 20 εκατομμύρια κατοίκους στο κέντρο της… Δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, δεν υπάρχουν ούτε αναπνευστήρες. Δεν έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα, δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση. Θα περίμενε κανένας ότι χώρες που είναι πιο φτωχές και υποανάπτυκτες θα είχαν περισσότερα κρούσματα, ή θα κινδύνευαν περισσότεροι άνθρωποι από αυτό. Κανένας δεν περίμενε όμως, από μία τέτοια χώρα και μία τέτοια πόλη να παρουσιάζει μία τέτοια εικόνα. Δεν πήραν στα σοβαρά από την αρχή όλο αυτό που συνέβαινε. Υποτίμησαν πάρα πολύ την κατάσταση. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε μίλησαν έγκαιρα. Θα μπορούσαν να ενημερώσουν» εξήγησε η Μαρία Τζομπανάκη.

«Παρακολουθούμε την Ελλάδα και ακούμε εσάς. Ο σύζυγος μου πήρε πολύ έγκαιρα τα μέτρα. Καθολική απαγόρευση εδώ δεν υπάρχει. Εγώ άκουσα πρώτα τον άνδρα μου και μετά ακολουθούμε το πρωτόκολλο της Ελλάδας.

Είχα βγάλει εισιτήριο για το Πάσχα. Με έδιωχνε ο άντρας μου, αλλά δεν τον άκουσα, δεν ήθελα να τον αφήσω μόνο του. Ήξερα ότι το παιδί μου, ο Ορφέας (Αυγουστίδης) είναι καλά και τα αδέρφια μου. Αλλά πλέον σταμάτησαν οι πτήσεις. Θα αισθανόμουν σίγουρα πιο ασφαλής στην Ελλάδα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Τζομπανάκη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top