Η Meghan Markle αναδεικνύεται μια από τις 25 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία, σύμφωνα με τον κατάλογο που κατάρτισε το περιοδικό Vogue Βρετανίας, το οποίο επικροτεί την πρώην ηθοποιό που συμβάλλει στη σφυρηλάτηση μιας νέας ταυτότητας της μοναρχίας.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Harry και δούκισσα του Σάσεξ συγκαταλέγεται μαζί με την σκωτσέζα πολιτικό Ρουθ Ντέιβιντσον, τη σχεδιάστρια μόδας Στέλα Μακάρτνεϊ και τη συγγραφέα των βιβλίων Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στη λίστα του περιοδικού «The Vogue 25».

Η λίστα προβάλλει ένα “εξαιρετικό σύνολο ηγετικών προσωπικοτήτων που καθορίζουν και επανακαθορίζουν τον τόπο που ζούμε σήμερα”, γυναικών με επιρροή που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι τέχνες, η ψυχαγωγία, η επιστήμη, η πολιτική, τα μέσα ενημέρωσης, η νομική.

Η Μarkle, τον λαμπερό γάμο της οποίας, στις 19 Μαΐου, παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζεται «μια από τις πιο αναγνωρίσιμες γυναίκες στον κόσμο».

«Η επιρροή της ξεπερνά κατά πολύ την ασταμάτητη κάλυψη (από τα μμε) του στιλ της. Ως μια μιγάδα που μάχεται υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών από την Αμερική, η Μαρκλ συμβάλλει στη σφυρηλάτηση της νέας ταυτότητας για τη μοναρχία του 21ου αιώνα», γράφει ο περιοδικό Vogue στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Το περιοδικό μόδας επιβραβεύει επίσης την ηγέτη των Σκωτσέζων Τόρις Ρουθ Ντέιβιντσον ως «ενδιαφέρουσα προσωπικότητα με προοδευτικές ιδέες» και την Στέλα Μακάρτνεϊ, «που διευθύνει έναν από τους πιο προοδευτικούς και ανεξάρτητους οίκους μόδας».

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα, τα μοντέλα Adwoa Aboah και ‘Εντι Κάμπελ και η επιχειρησιακή διευθύντρια της Manchester United Κολέτ Ρος συγκαταλέγονται στον κατάλογο των 25 γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία, η ηλικία των οποίων κυμαίνεται από 22 έως 73 ετών.