Η Naomi Campbell πήρε τη θέση που είχαν Harry-Meghan σε ίδρυμα

Η Naomi Campbell πήρε τη θέση που είχαν Harry-Meghan σε ίδρυμα

Η Βρετανίδα καλλονή Naomi Campbell θα ενώσει τις δυνάμεις της με τη φιλανθρωπική οργάνωση για τη διεθνή ανάπτυξη Queen's Commonwealth Trust (QCT) της βασίλισσας Ελισάβετ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της παγκόσμιας πρέσβειρας για τη στήριξη των νέων ηγετών.

Το ίδρυμα, που δημιουργήθηκε το 2018, στηρίζει νέους ανθρώπους που προωθούν την αλλαγή στις κοινότητές τους, μέσω τομέων, όπως εκείνων της υγείας, του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος του ιδρύματος ήταν ο πρίγκιπας Harry, ενώ τη θέση αντιπροέδρου ανέλαβε η Meghan Markle μετά τον γάμο. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να αποποιηθεί των θέσεων αυτών, όταν απαρνήθηκαν τον βασιλικό τους ρόλο με το περιβόητο MEGXIT.

Η κίνηση της βασιλικής οικογένειας μοιάζει με έμμεση απάντηση σε όσα είπαν πρίγκιπας Harry και Meghan, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει πως έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων για το χρώμα του γιου τους, Archie.

Βέβαια, ο γιος της πριγκίπισσας Diana είχε σπεύσει να τονίσει στην πολυσυζητημένη συνέντευξη στην Όπρα πως τα σχόλια δεν προήλθαν από τη γιαγιά του.

Ως πρέσβειρα, ο ρόλος της Naomi Campbell  θα είναι να ενισχύσει το προφίλ της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων του ταμείου, όπως επίσης να προάγει το έργο των νεαρών ηγετών του.

«Ανεξαρτήτως από πού προέρχεστε ή πού βρίσκεστε τώρα, υπάρχουν νέοι ηγέτες μέσα στην κοινότητά σας που επιτελούν θαυμάσιο έργο. Ορισμένες φορές δεν τους βλέπουμε και ορισμένοι εξ αυτών ενδέχεται να μη θεωρούν τους εαυτούς τους ''ηγέτες'' ακόμη, όμως όλοι αξίζουν τη στήριξή μας και την πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε πόρους», τονίζει η Campbell σε μια ανακοίνωση.

«Εργάζομαι για την εμψύχωση νέων ανθρώπων εδώ και 25 χρόνια. Είναι κάτι που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρδιά μου και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για να εξυψώσω την επόμενη γενιά, προκειμένου να μπορεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τις κοινότητές της».

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πρόσωπα της μόδας, η Naomi Campbell, είναι γνωστή και για το φιλανθρωπικό έργο της, ιδίως στην Αφρική, το οποίο ξεκίνησε με τον εκλιπόντα πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Η Campbell ίδρυσε επίσης το Fashion For Relief το 2005, το οποίο οργανώνει επιδείξεις μόδας για τη συγκέντρωση χρημάτων που προσφέρονται, μεταξύ άλλων, σε θύματα φυσικών καταστροφών, όπως του τυφώνα Κατρίνα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top