Η οργισμένη ανάρτηση της Madonna για τον θάνατο του George Floyd

Η οργισμένη ανάρτηση της Madonna  για τον θάνατο του George Floyd

 

Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί «παγωμένος» τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd. Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του στις 25/5, στη Μινεάπολις, όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει και στη συνέχεια, ένας εκ των αστυνομικών, ο Ντέρεκ Τσόβιν, σε πλήρη ηρεμία και χωρίς να διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο όπως είναι ευδιάκριτο στα οπτικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, τον ακινητοποίησε και τον πίεσε με το γόνατό του στο λαιμό μέχρι θανάτου.

Για τον θάνατο του Αφροαμερικανού από λευκούς αστυνομικούς έχουν προγραμματισθεί 152 διαδηλώσεις, οι οποίες, μάλιστα, έχουν τη στήριξη του ίδιου του δημάρχου, ενώ έντονες είναι και οι αντιδράσεις και των Celebrities μέσα από τα social media.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Madonna, η οποία κοινοποίησε το επίμαχο βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Το να βλέπω αυτόν τον μπάτσο να πνίγει τον George Floyd με το γόνατο στο λαιμό του, φορώντας χειροπέδες και αβοήθητο, να ουρλιάζει για τη ζωή του με το πρόσωπο στραμμένο στο έδαφος είναι το πιο αηδιαστικό, οδυνηρό πράγμα που έχω δει εδώ και καιρό.  

Αυτός ο αστυνομικός γνώριζε πως βιντεοσκοπείται και τον δολοφόνησε με αλαζονεία και υπερηφάνεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει! Μέχρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό στην Αμερική - κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να κουβαλά όπλο. Κυρίως οι μπάτσοι. Ο Θεός να σε ευλογεί George Floyd. Λυπάμαι πολύ για εσένα και την οικογένειά σου. Και για όλες τις παράλογες δολοφονίες που συνέβησαν πριν την δική σου. Θα τελειώσει ποτέ; Προσεύχομαι στο ΘΕΟ να γίνει μια μέρα. Μέχρι τότε- Γ*** την αστυνομία! Ναι, το είπα. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική ορθότητα. Με ενδιαφέρει η δικαιοσύνη».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

with his knee on his neck, handcuffed and helpless, crying for his life with his face in the street is the most sickening, heartbreaking thing ive seen in a long time. This Officer knew he was being filmed and murdered him with arrogance and Pride. This has to stop!! Until we can over come Racism in America— no one should be allowed to carry a gun. Most of all cops. God Bless you George Floyd Im so sorry for you and your family. And all the senseless killings that have gone before you. Will it ever end? 🙏🏼 I pray to GOD it does one day. Until then—Fuck The Police! Yea I said it. Im not interested in being PC. Im interested in Justice. @shaunking #georgefloyd #justice #guncontrol

A post shared by Madonna (@madonna) on

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top