Η Pamela Anderson ζητά vegan διατροφή στις φυλακές του Καναδά για οικονομία

Η Pamela Anderson ζητά vegan διατροφή στις φυλακές του Καναδά για οικονομία

Η Pamela Anderson ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau να αφαιρέσει το γάλα και το κρέας από το μενού των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της, έτσι θα βοηθήσει τον πλανήτη, αλλά και την υγεία των ομοσπονδιακών κρατουμένων και θα εξοικονομήσει χρήματα για τους φορολογούμενους.

Η ηθοποιός και φωτομοντέλο, που είναι καναδικής καταγωγής, υπέβαλε την πρόταση σε επιστολή προς τον Trudeau στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με την οργάνωση PETA – Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων.

Στην επιστολή υπογραμμίζει ότι ο Καναδάς ασπάζεται αυτό που χαρακτηρίζει «απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο μείωσης του κόστους και βελτίωσης της ζωής».

Συγκεκριμένα, η Anderson προτείνει τα ομοσπονδιακά σωφρονιστικά καταστήματα του Καναδά να σερβίρουν vegan φαγητά, όπως φασόλια, ρύζι, φακές, ζυμαρικά, λαχανικά και φρούτα, τα οποία, όπως τονίζει είναι πηγή όλων των θρεπτικών συστατικών που είναι αναγκαία «με πολύ μικρότερο κόστος από των κρεάτων και των τυριών», καθώς τα vegan προϊόντα δεν χρειάζεται να ψύχονται.

Η Anderson αναφέρει ότι ο πρόσφατα ανανεωμένος διατροφικός οδηγός δίνει λιγότερη έμφαση στην κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά προτείνει περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή των Καναδών.

Στην επιστολή της η ηθοποιός, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων και ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνει ότι σε έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ζητείται διατροφική μεταστροφή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top