Η Βανέσα Αδαμοπούλου παρουσίασε το νέο της βιβλίο! Στο πλευρό της ο Ιωάννης Παπαζήσης

 Η Βανέσα Αδαμοπούλου παρουσίασε το νέο της βιβλίο! Στο πλευρό της ο Ιωάννης Παπαζήσης

Η Βανέσα Αδαμοπούλου παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Από ζάχαρη κι αλάτι» και το govastileto.gr ήταν εκεί.Για το βιβλίο μίλησε η συγγραφεάς Ράνια Μπουμπουρή, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Ελένη Καρακάση και Λευτέρης Ελευθερίου. Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο σύντροφος της Βανέσας, Ιωάννης Παπαζήσης, ο οποίος τη στηρίζει σε όλα!
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας διακεκριμένος επιστήμονας εξομολογείται. Ξετυλίγει θαρρετά τον μίτο της ύπαρξής του με ιδιαίτερο ζήλο και νοσταλγία, αγκαλιάζει όλα εκείνα που τον έθρεψαν και τον στοίχειωσαν, εκείνα που αγάπησε κι άγγιξε με τα δάχτυλά του. Αναμετριέται με θεριά και δαίμονες, δίνει φωνή σε όσους έφυγαν, για να στήσει από την αρχή τους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής του.

Από την Ήπειρο του 1940, παραμονές της επίθεσης των Ιταλών του Μουσολίνι, στην Απελευθέρωση και στον Εμφύλιο, και σχεδόν ως την Ελλάδα τού σήμερα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Αθήνα, Ρώμη, Χαϊδελβέργη, η ζωή του Αντρέα, καθηγητή φιλοσοφίας, κυλά σαν το τρεχούμενο νερό, μέχρι τη μέρα που θα αλλάξει για πάντα το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν του.

Ένας απολογισμός δίχως τεφτέρια, μια βαλίτσα θύμησες χωρίς παραλήπτη και μια ζυγαριά που αψηφά κέρδη και χασούρες, έτσι όπως το έλεγε απλά, αλλά καθόλου αφιλοσόφητα, η γιαγιά Βένη: «Ζάχαρη κι αλάτι, παιδί μου, η ζωή του καθενού. Ποιου λίγο, ποιου πολύ, τι σημασία έχει; Ζάχαρη κι αλάτι η ζωή!»
Scroll To Top