Η βασίλισσα Ελισάβετ αποσύρεται από τα δημόσια καθήκοντά της εξαιτίας του κορωνοϊού

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποσύρεται από τα δημόσια καθήκοντά της εξαιτίας του κορωνοϊού

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ για τους επόμενους έξι μήνες θα απέχει από τα δημόσια καθήκοντά της, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η 94χρονη μονάρχης θα παραμείνει στο παλάτι του Windsor επ 'αόριστον, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Sunday Times.

Το παλάτι του Buckingham θα παραμείνει κλειστό εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Πληθώρα εκδηλώσεων έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί επ' αόριστον, όπως το Trooping of the Colour, και η ετήσια παρέλαση για τα γενέθλια της βασίλισσας, η οποία θα γινόταν στις 13 Ιουνίου.

Παρόλο που η βασίλισσα αποσύρεται στο παλάτι και ο λαός δεν πρόκειται να τη δει σύντομα σε δημόσιους χώρους, εκείνη συνεχίζει να τον εμψυχώνει μέσω διαγγελμάτων. «Μπορεί οι δρόμοι μας να είναι άδειοι αλλά είναι γεμάτοι με την αγάπη και τη φροντίδα που έχουμε ο ένας για τον άλλον», είπε πρόσφατα με αφορμή την 75η επέτειο για την Ημέρα της Ευρώπης. «Και όταν κοιτάζω τη χώρα μας σήμερα και βλέπω τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον, λέω με υπερηφάνεια ότι είμαστε ακόμα ένα έθνος που οι θαρραλέοι στρατιώτες, οι ναυτικοί και οι αεροπόροι θα αναγνώριζαν και θα θαύμαζαν», πρόσθεσε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top