Η Viola Davis δήλωσε ότι αισθάνεται σαν να «πρόδωσε» τον εαυτό της πρωταγωνιστώντας στην ταινία «The Help», η οποία επικεντρώνονταν σε μία λευκή γυναίκα και την φιλία που ανέπτυξε με τις δύο μαύρες υπηρέτριες της.

«Δεν επενδύονται επίσης πολλές ιστορίες για την ανθρωπιά μας» δήλωσε η Davis σε μια νέα συνέντευξη στο Vanity Fair. «Έχουν επενδύσει στην ιδέα του τι σημαίνει να είσαι μαύρος, αλλά… απευθύνεται στο λευκό κοινό. Το λευκό κοινό το πολύ να καθίσει και να πάρει ένα ακαδημαϊκό μάθημα για το πώς είμαστε. Έπειτα φεύγουν από τον κινηματογράφο και μιλούν για το τι σήμαινε. Δεν συγκλονίζονται από το ποιοι είμαστε», είπε.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει κανένας που δεν πέρασε καλά με το «The Help». Αλλά υπάρχει ένα κομμάτι μέσα μου, που αισθάνεται ότι πρόδωσα τον εαυτό μου, και τους ανθρώπους μου, επειδή ήμουν σε μια ταινία που δεν ήταν έτοιμη να [πει όλη την αλήθεια]. Δημιουργήθηκε κάτω από πρίσμα και με το φίλτρο του συστημικού ρατσισμού».

Αναφερόμενη για το λόγο που δέχτηκε το ρόλο είπε ότι ήταν μία ευκαιρία να φανεί περισσότερο. «Δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες εκεί έξω που θα φέρουν μια άγνωστη, απρόσωπη μαύρη ηθοποιό στις τάξεις των γνωστών», είπε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!