Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry με αφορμή τα επερχόμενα 60α γενέθλια της πριγκίπισσας Diana, τιμούν τη μνήμη της με ένα νέο άγαλμά της, το οποίο θα εγκατασταθεί στο Sunken Garden στο Kensington Palace.

Το αναμνηστικό κομμάτι θα παρουσιαστεί την 1η Ιουλίου 2021, και οι πρίγκιπες ελπίζουν ότι θα ενθαρρύνει τους επισκέπτες του παλατιού να «προβληματιστούν για τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της» όπως αναφέρει ένα δελτίο τύπου.

«Το άγαλμα θα σηματοδοτήσει την επέτειο των είκοσι χρόνων από τον θάνατό της και έχει ως στόχο να τονίσει τον θετικό της αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με το BBC News, το έργο τέχνης δημιούργησε ο καλλιτέχνης Ian Rank-Broadley.

Ο William και ο Harry ανέθεσαν τη δημιουργία του αγάλματος το 2017. Εκείνη την εποχή, οι πρίγκιπες είχαν προχωρήσει σε μια κοινή δήλωση: «Έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας και ο καιρός είναι σωστός για να αναγνωριστεί ο θετικός της αντίκτυπος στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα μόνιμο άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες πολλές ζωές».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!