Ο Σάκης Ρουβάς θα πατήσει το κόκκινο χαλί της Ακαδημίας κινηματογράφου.

Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη στην οποία πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς, θα είναι τελικά αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2017.

Το «Chevalier» όπως είναι ο τίτλος, έχει καταφέρει να αποσπάσει ήδη μερικά πολύ σημαντικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία αυτό της καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, καθώς και το βραβείο σεναρίου ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η ταινία αναφέρεται σε μια παρέα έξι ανδρών που επιστρέφει από μια χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης που τους εγκλωβίζει το σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, αποφασίζουν να «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.

Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία κατάφερε να μπει στην λίστα των 5 υποψηφιοτήτων ήταν το 2010, με τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου.