Η  δίκη για τη συκοφαντική δυσφήμηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων ανάμεσα στον Johnny Depp και την σύζυγό του, Amber Heard, η οποία τον κατηγορεί, πως την κακοποίησε έχει ξεκινήσει.

Ο 58χρονος ηθοποιός στην κατάθεσή του είπε ότι δεν χτύπησε ποτέ την πρώην σύζυγό του και αμφισβητεί τις κατηγορίες της, προκειμένου εν μέρει να προστατεύσει τα παιδιά του από τις ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Μιλώντας σε χαμηλό τόνο και ήρεμα, ο Johnny Depp είπε ενώπιον ενός δικαστηρίου της Βιρτζίνια ότι ένιωσε «απόλυτο σοκ» όταν η Amber Heard «διατύπωσε κάποιες αρκετά ειδεχθείς και δυσάρεστες» κατηγορίες πως εκείνος εκδήλωσε βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

«Πριν από περίπου έξι χρόνια, η κυρία Heard προέβη σε αυτές τις ανησυχητικές εγκληματικές πράξεις εναντίον μου, που δεν βασίζονταν σε κανένα είδος αλήθειας. Ήταν ένα απόλυτο σοκ – απλώς δεν χρειαζόταν να πάει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς δεν είχε συμβεί τίποτα. Ποτέ ο ίδιος δεν έφτασα στο σημείο να χτυπήσω την κυρία Heard με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε έχω χτυπήσει ποτέ καμία γυναίκα στη ζωή μου. Εφόσον ήξερα ότι δεν υπήρχε καμία αλήθεια σε τους ισχυρισμούς της Amber Heard, ένιωσα ότι είναι ευθύνη μου να υπερασπιστώ όχι μόνο τον εαυτό μου σε αυτή την περίπτωση, αλλά και τα παιδιά μου. Ήθελα να προστατεύσω τα παιδιά μου από αυτό το φρικτό πράγμα που διάβασαν για τον πατέρα τους και που ήταν αναληθές. Η αλήθεια είναι το μόνο πράγμα που με ενδιαφέρει. Τα ψέματα δεν θα σε βγάλουν πουθενά, αλλά όλα αυτά βασίζονται σε ψέματα. Έχω εμμονή με την αλήθεια» τόνισε ο Johnny Depp, ο οποίος έκανε παράλληλα λόγο για «λεκτική κακοποίηση, βία και εκφοβισμό» από τη μητέρα του.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αφορά άρθρο που έγραψε η Amber Heard τον Δεκέμβριο του 2018 στην Washington Post και στο οποίο ανέφερε ότι είχε υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Ο Johnny Depp κατέθεσε μήνυση σε βάρος της Χερντ το 2018, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο άρθρο η 35χρονη δεν κατονόμαζε τον πρώην σύζυγό της, αλλά οι δικηγόροι του Johnny Depp επεσήμαναν την προηγούμενη εβδομάδα στο δικαστήριο πως ήταν σαφές ότι επρόκειτο για τον 58χρονο ηθοποιό. Οι δικηγόροι της Heard, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν πως εκείνη είπε την αλήθεια και ότι η άποψή της προστατεύεται ως ελευθερία του λόγου βάσει της Πρώτης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!