Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Η Καίτη Γαρμπή πριν λίγες ώρες διάβασε ένα δημοσίευμα που την έκανε να χάσει την ψυχραιμία της και να θελήσει να πάρει δημοσίως θέση ώστε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Η Καίτη Γαρμπή συγκεκριμένα προέβη σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος που την θέλει να έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η τραγουδίστρια και κριτής του J2US  τη νύχτα της Κυριακής με ανάρτησή της στο Twitter απείλησε με αγωγές και εξώδικα, όσους δεν της ζητήσουν συγγνώμη για το ψέμα αυτό.

Αναλυτικά η ανάρτησή της

«Δεν έχω καμία φορολογική εκκρεμότητα, η υπόθεση έχει κλείσει και ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη με μια δημόσια συγγνώμη από όσους έγραψαν ψέματα και συκοφαντίες για μένα σήμερα. Ήρεμα το λέω γιατί αν βράσει το κύμα της Γαρμπή θα αρχίσουμε αλισβερίσι με αγωγές και εξώδικα και θα είναι κρίμα».

To ιστορικό της υπόθεσης

Ήταν Ιούνιος του 2014 όταν η Καίτη Γαρμπή με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook είχε μιλήσει για τα όσα λέγονταν και γράφονταν για εκείνη σχετικά με το ότι σε διάστημα δέκα ετών δεν είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της η Καίτη Γαρμπή, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εξηγούσε τι είχε συμβεί με το ΣΔΟΕ και στο τέλος υπογράμμιζε ότι «η δημοσιοποίηση της περίπτωσής της αποτελεί τη «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της τραγουδίστριας, όπως είχε αναρτηθεί τότε από την ίδια:

«Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια προσβάλλουν κάθε έννοια της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα δικαιώματα των πολιτών και παραβιάζουν τον νόμο, και τα νούμερα που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έχω να δηλώσω τα εξής: Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ. Ωστόσο κατέθεσα εμπεριστατωμένο υπόμνημα μέσω των δικηγόρων μου κ. Πέτρου Καϊμακάμη και κ. Ευστάθιου Μπακάλη και αντέκρουσα μία προς μία τις συναλλαγές για τις οποίες μου ζητήθηκε να αιτιολογήσω.

Σε πρώτο στάδιο έγινε δεκτό για ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι από το ελεγχόμενο ποσό για μια συναλλαγή. Είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι όταν η αρμόδια ΔΟΥ καταλήξει στον προσδιορισμό του ποσού, τότε θα προσφύγω στην διεύθυνση επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια και είμαι βεβαία ότι τουλάχιστον αυτά δεν θα κάνουν το «άσπρο μαύρο» και βασιζόμενα στην λογική, στις αποδείξεις που θα προσκομίσω, αλλά και στον νόμο, με την απόφασή τους θα σπάσουν την «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα της χώρας, σε ανύπαρκτες ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισημότητας του ατόμου. Τότε θα αποδειχθεί ότι η τακτική του «άρτου και θεάματος» με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου.

Τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την τραγουδίστρια

Να θυμίσουμε πάντως πως τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την τραγουδίστρια στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, καθώς της διέγραψε πρόστιμο 900.000 ευρώ! Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Σημειώνεται, ότι η τραγουδίστρια φέρεται να ελέγχθηκε για την περίοδο από το 2000 έως και το 2010. Μάλιστα, το 2014 όταν η ίδια έπεσε στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών, είχε αναφέρει σε δήλωσή της: «Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».

Η δικαίωση για την υπόθεση της φοροδιαφυγής με απόφαση του ΣτΕ

Ο κ. Πέτρος Καϊμακάμης κοινοποίησε προς τα Μέσα την απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία η Καίτη Γαρμπή δικαιώνεται έναντι του ελληνικού δημοσίου για την φορολογική υπόθεση που κατηγορείτο.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, που έχει αριθμό κατάθεσης το 2019, αφορά αίτηση της αναιρέσεως της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εναντίον της Αικατερίνης Γαρμπή, η απόφαση εισήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 22/1/2019 και ορίστηκε δικάσιμος για τις 5/10/22 και η απόφαση βγήκε στις 3/11/22.

Η απόφαση, είναι απορριπτική και αφορά την αίτηση αναίρεσης που έκανε η ΑΑΔΕ εναντίον της Καίτης Γαρμπή για την διαγραφή του προστίμου των 900.000 ευρώ που είχε ορίσει το Διοικητικό Εφετείο το 2018.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Mega Καλημέρα:

Το τελευταίο διάστημα η Καίτη Γαρμπή είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα και με το “διαζύγιο” που είχε ο σύζυγός της με το Κέντρο Αθηνών και τον Γιώργο Μαζωνάκη καθώς υπήρχε ανταλλαγή εξωδίκων και από τις δύο πλευρές.

Αναλυτικότερα, ο Διονύσης Σχοινάς αποχώρησε από το σχήμα με τον Γιώργο Μαζωνάκη που θα έκανε πρεμιέρα στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Αθηνών.

Η πρεμιέρα τους αναβλήθηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου και ακολούθησε δεύτερη αναβολή.

Σε ανάρτηση στο Instagram, ο Διονύσης Σχοινάς είχε απαντήσει στα διάφορα σενάρια σχετικά με την αποχώρησή του, λέγοντας: «Αγαπημένα μου φιλαράκια… Επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια, ο λόγος που αποχώρησα ήταν γιατί 2 φορές ακυρώθηκε η sold out πρεμιέρα μας, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει από κοινού και επί της ουσίας χωρίς να ξέρω το λόγο! Πιστεύω στον αμοιβαίο σεβασμό κι έτσι πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια! Οπότε θεώρησα σωστό να αποχωρήσω υπερασπιζόμενος το όνομά μου, την καριέρα μου και τον εαυτό μου».

Στη συνέχεια ο Διονύσης Σχοινάς και η Καίτη Γαρμπή δέχθηκαν εξώδικα από τον επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου

Ο Νίκος Αγαπηνός, δικηγόρος του επιχειρηματία του κέντρου διασκέδαση, όπου θα εμφανίζονταν οι δύο τραγουδιστές, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» επιβεβαίωσε ότι «έχουν σταλεί δύο εξώδικα ένα στον Διονύση Σχοινά και ένα στην Καίτη Γαρμπή» και εξήγησε τον λόγο.

Σχετικά με την αποχώρηση του Διονύση Σχοινά ανέφερε: «Κινδυνεύει να μείνει στον αέρα ολόκληρη η χειμερινή περίοδος, υπάρχουν αξιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και αξιώσεις για αποκατάσταση ηθικής βλάβης και υπάρχει παράλληλα η προκαταβολή που έλαβε και θα πρέπει να επιστραφεί».

Ενώ για το εξώδικο που στάλθηκε στην Καίτη Γαρμπή διευκρίνισε: «Παράλληλα υπάρχει η προκαταβολή που είχε λάβει στο παρελθόν η κα Γαρμπή για εμφανίσεις που δεν έλαβαν χώρα λόγω του κορωνοϊού και είχε συμφωνηθεί να συμψηφιστεί με τις τωρινές εμφανίσεις του κ. Σχοινά».

Διονύσης Σχοινάς και Καίτη Γαρμπή πέρασαν τότε στην αντεπίθεση και απάντησαν επίσης με εξώδικο στον επιχειρηματία

Μετά το εξώδικο που έλαβε από τον επιχειρηματία του νυχτερινού μαγαζιού, η τραγουδίστρια απάντησε επίσης, με εξώδικο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Στέφανου Κωνσταντινίδη στη «Super Κατερίνα», το νυχτερινό κέντρο ισχυρίστηκε ότι είχε δώσει προκαταβολή 20.000 στην Καίτη Γαρμπή, τα οποία είχαν συμφωνηθεί να συμψηφιστούν με τα νυχτοκάματα του Διονύση Σχοινά, πριν αυτός αποχωρήσει από το σχήμα με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

«Όπως μαθαίνω στο εξώδικο, η κυρία Γαρμπή αναφέρει, μέσω του δικηγόρου της, ότι τα χρήματα αυτά τα είχε λάβει σε πολύ παρελθοντικό χρόνο για μια συνεργασία που δεν έγινε, όχι με δική της υπαιτιότητα, ενώ εκείνη είχε κάνει δεκάδες πρόβες» είπε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Διονύσης Σχοινάς, Καίτη Γαρμπή και ο επιχειρηματίας επιθυμούσαν να τα βρουν εξωδικαστικά.

Το καρφί της Γαρμπή στον Μαζωνάκη

Λίγο πριν την πρεμιέρα της με τον Αντώνη Ρέμο, η  Καίτη Γαρμπή  έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και φάνηκε να πετάει τις σπόντες της σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

«Όταν μιλάμε για τον Αντώνη Ρέμο το πρώτο που λέμε είναι ότι είναι το καλύτερο παιδί. Δεν είναι τυχαίο, για αυτό και είμαι ευτυχισμένη που συνεργάζομαι μαζί του. Αποδίδει στον συνάδελφό του αυτό που του πρέπει, αυτό που του αξίζει, ξέρει να σέβεται τον συνάδελφο του, να τον εκτιμά και ίσως να τον βάζει σε μια θέση καλύτερη από τη δική του με μεγαλοσύνη και γενναιοδωρία. Σε αγαπάμε βρε», τόνισε η Καίτη Γαρμπή, με την ομάδα του Happy Day να τονίζει πως αυτό ήταν καρφί για τον Γιώργο Μαζωνάκη.