Σε θρίλερ εξελίσσεται το δράμα που βιώνει εδώ και περίπου έναν μήνα η θρυλική Καλή Καλό.

Η ηθοποιός που ξεκίνησε από τη Μάντρα του Αττίκ, παίζοντας δίπλα στον Βασίλη Λογοθετίδη σε ηλικία 6 ετών και έβγαλε στη σκηνή τον Κώστα Βουτσά και τη Μαρινέλλα αλλά και πολλούς άλλους ηθοποιούς, σήμερα είναι φιλοξενούμενη σε δημόσιο νοσοκομείο.

Το για πόσο όμως θα μπορεί να μένει ακόμα στο νοσοκομείο η Καλή Καλό, είναι άγνωστο καθώς κανείς δεν διατίθεται να βάλει την υπογραφή του προκειμένου να πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα μάλιστα με το ιδιο δημοσίευμα, ακόμα και δημόσια γηροκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν την 96χρονη ηθοποιό, επειδή έχει να κάνει δήλωση στην Εφορία αρκετά χρόνια, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα, οι απλήρωτοι λογαριασμοί σε ΔΕΗ και άλλους δημόσιους οργανισμούς είναι δυσθεώρατοι, με την ίδια να έχει θέμα ακόμα και επιβίωσης.

Ο λόγος εισαγωγής της Καλής Καλό στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν από περίπου έναν μήνα η σπουδαία θεατρίνα, ύστερα από δική της έκκληση, παρότρυνε τη γυναίκα που τη φρόντιζε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο, λόγω της δύσπνοιας που είχε.

Η Καλλιόπη Καλοχριστιανάκη, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και το υγειονομικό προσωπικό βρέθηκε πάνω από το προσκεφάλι της.

Ωστόσο, τα πράγματα άρχισαν να ξεδιαλύνονται όταν περίοικοι της μεγάλης ηθοποιού στην περιοχή της Άνω Κυψέλης επικοινώνησαν με τον πρόεδρο των ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, στον οποίο μετέφεραν πως εκτός από τα ενοίκια που έχουν συγκεντρωθεί και δεν έχουν πληρωθεί το ίδιο συμβαίνει με τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει κάποιον που να τη φροντίζει γιατί οι συνθήκες διαβίωσης για εκείνη είναι πολύ δύσκολες.

Η δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα για την Καλή Καλό

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και μερικούς μήνες προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση για την τεράστια αυτή μορφή του θεάτρου, την Καλή Καλό. Μια τεράστια θεατρίνα που μπορεί η νεότερη γενιά να μην τη γνωρίζει, ωστόσο έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της. Επικοινώνησα με την κόρη της στον Καναδά, η οποία μας ανέφερε πως δεν έχει τη δυνατότητα να είναι κοντά της, ούτε μπορεί να κάνει κάτι για τις συνθήκες που ζει η μητέρα της, αποκλείοντάς μας οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας.

Από την άλλη προσπαθήσαμε να τη βάλουμε σε δημόσιο γηροκομείο. Όμως, ούτε αυτό είναι εφικτό, καθώς πρέπει να υπογράψει συγγενής της για να φύγει από το νοσοκομείο, ενώ το γηροκομείο δεν αναλαμβάνει ανθρώπους που δεν είναι τακτοποιημένοι στο σύστημα της ΑΑΔΕ. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επέμβει ο εισαγγελέας και να δώσει λύση, ώστε αυτή η ιστορική μορφή να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνών, ώστε να έχει όλες τις απαραίτητες φροντίδες που της αρμόζουν», είπε για την Καλή Καλό ο Σπύρος Μπιμπίλας στην “Espresso”.

«Δεν επέλεξα την τηλεόραση και τον κινηματογράφο γιατί δεν μπόρεσα να έχω την επαφή με τον θεατή. Ό,τι δουλειά και αν έκανα, έσπαγαν ταμεία. Έβγαζα λεφτά με το τσουβάλι, είχα όμως δίπλα μου διαχειριστές οι οποίοι βρίσκονταν ξαφνικά με διαμερίσματα κι εγώ με χρέη στο ΙΚΑ. Δεν το κρύβω, είμαι σε άθλια οικονομική κατάσταση. Έχω ορισμένες τουαλέτες και θέλω να τις πουλήσω για να μπορέσω να έχω μια μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια, για να έχω μια κοπέλα στο σπίτι μου να βοηθάει που είμαι μόνη», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της πριν από μερικά χρόνια η Καλή Καλo.