Καμπάνια, για μνημείο στη μνήμη του David Bowie

Καμπάνια, για μνημείο στη μνήμη του David Bowie

Ποιο είναι το πιο κατάλληλο μνημείο για να τιμάται η μνήμη του David Bowie; Μα η αστραπή, η κόκκινη και μπλε αστραπή στο μέτωπο του Bowie που φωτογράφισε ο Brian Duffy για το εξώφυλλο του LP «Aladdin Sane».

Η εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου, στον δικτυακό τόπο Crowdfunder. Πρέπει να συγκεντρωθούν 990.000 λίρες Αγγλίας μέσα σε 28 μέρες (ήδη, την πρώτη μέρα, συγκεντρώθηκαν 30.730 λίρες).

Την πρωτοβουλία για την ανέγερση μνημείου πήρε μια ομάδα σχεδιαστών από το νότιο Λονδίνο, η οποία ακούει στο όνομα «This Ain't Rock and Roll». Το μνημείο θα έχει το σχήμα της αστραπής, και θα έχει εννέα μέτρα ύψος.

«Αναδημιουργώντας την εμβληματική αστραπή από το LPτου Duffy «Aladdin Sane» σε βαμμένο κόκκινο και μπλε ατσάλι, αυτό είναι ένα μνημειώδες έργο δημόσιας τέχνης» δηλώνουν οι οργανωτές της εκστρατείας στο Dezeen.

Η ομάδα ελπίζει ότι το άγαλμα θα στηθεί κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε ο David Bowie στην οδό Stansfield, στο Brixton και πολύ κοντά σε μια πολύ γνωστή τοιχογραφία street art με θέμα «τον Alladin Sane».

Scroll To Top