Μήνυση κατά του Alec Baldwin και άλλων παραγωγών της ταινίας κατέθεσε πριν από λίγες ώρες ο υπεύθυνος φωτισμού της ταινίας «Rust», Serge Svetnoy, για τον πυροβολισμό που οδήγησε στον θάνατο της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Serge Svetnoy κατέθεσε μήνυση για αμέλεια που οδήγησε στο θανατηφόρο ατύχημα που του προκάλεσε «βαριά συναισθηματική δυσφορία που θα τον κυνηγά για πάντα».

Όπως ισχυρίζεται, η σφαίρα που σκότωσε την καλή του φίλη Halyna παραλίγο να χτυπήσει τον ίδιο, ενώ ήταν αυτός που κρατούσε το κεφάλι της όταν εκείνη πέθαινε.

Ο δικηγόρος του Svetnoy δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως «δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κανονικές σφαίρες στο γύρισμα», ενώ εκτός από τον Baldwin- που εκτός από πρωταγωνιστής ήταν και παραγωγός- μήνυση κατατέθηκε για ακόμα 24 συντελεστές της ταινίας. Ανάμεσα στους μηνυθέντες είναι και ο David Halls, ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Baldwin το όπλο αλλά και η Hannah Gutierrez Reed που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας.

Η μήνυση είναι η πρώτη που κατατέθηκε σε δικαστήριο μετά το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» που τραυμάτισε επίσης και τον σκηνοθέτη Joel Souza.

Την ημέρα του δυστυχήματος, ο Svetnoy βρισκόταν μόλις 2 μέτρα μακριά από τον Baldwin: «Αυτό που συνέβη μετά θα στοιχειώνει τον ενάγων για πάντα. Ένιωσε ένα τρομακτικό βουητό σαν συμπιεσμένο αέρα από τα δεξιά του. Ένιωσε- όπως νόμιζε τότε- τo μπαρούτι να χτυπά προς τη δεξιά πλευρά του προσώπου του. Τότε τα γυαλιά του γδάρθηκαν και περιορίστηκε η ακοή του. Έσκυψε για να βοηθήσει την Hutchins».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!