Τον γύρο του κόσμου κάνουν εδώ και λίγες ώρες κάποιες φωτογραφίες της Kate Middleton, της Kamala Harris και άλλων σημαντικών γυναικών του πλανήτη με μώλωπες και τραύματα στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Οι φωτογραφίες φυσικά είναι προϊόν photoshop και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για την κακοποίηση των γυναικών.

 Kate Middleton

Η συγκλονιστική καμπάνια είναι του Ιταλού καλλιτέχνη και ακτιβιστή Alexsandro Palombo και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση για την ενοδοικογενειακή βία.

Kamala Harris

Εκτός από τις Kate Middleton και Kamala Harris , στις αφίσες βλέπουμε και τα πρόσωπα της Βασίλισσας Letizia της Ισπανίας, Ursula von der Leyen και της Christine Lagarde.

Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας

Christine Lagarde

Ursula von der Leyen

Μιλώντας για τη δημιουργία του ο Alexsandro Palombo δήλωσε ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή στην «φτωχή ανταπόκριση των πολιτικών στο πρόβλημα της βίας με βάση το φύλο» και να υπογραμμίσει «την αναποτελεσματικότητα στην υποστήριξη και προστασία των θυμάτων».

«Γιατί μια γυναίκα να καταγγείλει ότι είναι θύμα αν μετά δεν προστατεύεται από τους θεσμούς και καταλήγει νεκρή; Πώς μπορεί μια γυναίκα θύμα κακοποίησης και βίας να συνεχίζει να πιστεύει στους θεσμους; Βλέπω πολιτικούς να καλούν τις γυναίκες να κάνουν καταγγελίες αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας και υποστήριξής τους. Ένα Κράτος που δεν προστατεύει αλλά αφήνει τις γυναίκες μόνες στα χέρια του βασανιστή τους γίνεται σιωπηλός συνεργός» γράφει ο Alexsandro Palombo σε ανάρτησή του στο Instagram.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!