Το φθινόπωρο θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» στο θέατρο Ήβη, με την Κατερίνα να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο, εκείνον της έφηβης και σκανταλιάρας Λίζας Πετροβασίλη, η οποία ερωτεύεται τον γιατρό που έρχεται να την εξετάσει στο σπίτι όταν προφασίζεται πως είναι άρρωστη για να μην πάει σχολείο. Η πρώτη φορά που ανέβηκε η συγκεκριμένη παράσταση ήταν το 1962 στο θέατρο Κοτοπούλη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
Η Κατερίνα Γερονικολού σε συνέντευξή της στο People μίλησε για την πρόταση που δέχτηκε και τον ρόλο της. «Είναι κάτι που συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό με την εταιρεία Θεατρικές Σκηνές. Η πρόταση μου έγινε από το θεατρικό επιχειρηματία Γιάννη Κεντ, καθώς η παράσταση ήταν καθαρά μια δική του ιδέα. Στη συνέχεια έκανα δυο ραντεβού με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. Ο ρόλος της Λίζας Πετροβασίλη είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος, όχι μόνο γιατί τον έπαιξε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά γιατί είναι ένας ρόλος μιας έφηβης κοπέλας, που με την αθωότητα της ηλικίας της είναι πλημμυρισμένη από όνειρα και έρωτα για το γιατρό της» δήλωσε η ηθοποιός.
 «Είναι μια πρόκληση για μένα και συνάμα μια ευθύνη, καθώς η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ ξανά ύστερα από το 1962, οπότε αυτό από μόνο του σου δίνει το έναυσμα να δώσεις ό,τι έχεις καλλιτεχνικά» συμπλήρωσε η Κατερίνα.

Όσον αφορά το look, η ηθοποιός δεν θα βάψει τα μαλλιά της ξανθά, καθώς όπως μου λέει η ίδια χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η εμφάνιση της Αλίκης. Εμείς δεν θα προσεγγίσουμε την ταινία, αλλά το θεατρικό, που είναι βασισμένο στο κείμενο του Αλέκου Σακελλάριου και την ουσία του ρόλου της Λίζας Πετροβασίλη».

Είναι όμως έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συγκρίσεις με τη Βουγιουκλάκη, αλλά και όλους εκείνους που την περιμένουν στη γωνία; «Έχω δύο όπλα: τη σκληρή δουλειά που θα κάνω ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και τους συντελεστές με τους οποίους συνεργάζομαι. Οποιαδήποτε κριτική έρθει με καλή πρόθεση είμαι έτοιμη να τη δεχτώ» απάντησε η ίδια.

Την περασμένη Δευτέρα η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη και είπε τη γνώμη της για την ανάθεση του ρόλου της Λίζας Πετροβασίλη στην Κατερίνα Γερονικολού. «Μπορεί να είναι καλύτερη από την Αλίκη. Η Αλίκη ήταν πολύ καλή ηθοποιός, αλλά δυστυχώς χάλασε. Έκανε μανιέρα. Η Αλίκη ήθελε γρήγορα να γίνει η μοναδική κι έγινε. Έδωσε χαρά σε πολύ κόσμο αλλά η ίδια δεν ήταν ευτυχισμένη» είπε χαρακτηριστικά η Ζαρόκωστα. «Προσωπικά δεν τη γνωρίζω την κυρία Ζαρόκωστα. Την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό που είπε. Εγώ τη Λίζα Πετροβασίλη θα την αντιμετωπίσω σαν ρόλο και όχι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη».