Κώστας Μπακογιάννης: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Στην απελπισία της η μάνα μου…»

Κώστας Μπακογιάννης: «Ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Στην απελπισία της η μάνα μου…»

O Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε μία προσωπική εξομολόγηση στο «Facebook», με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία.

Ο δήμαρχος Αθηνών αποκάλυψε ότι σε μικρή ηλικία διαγνώστηκε με δυσλεξία και ήταν αυτός ο λόγος που δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο.

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το σιντριβάνι της Ομόνοιας. Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό.

Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού», έγραψε στο ποστ του.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top