Η Angelina Jolie, η οποία είναι πρέσβειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ομιλία της στη Γερουσία, μιλώντας για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βίας, ξέσπασε σε κλάμματα, σκορπώντας τη συγκίνηση σε όλους γύρω της:

«Στο κέντρο της εξουσίας της χώρας μας, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ εκείνους που ένιωσαν αδύναμοι εξαιτίας του κακοποιητή τους, σε ένα σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει. Τους γονείς που τα παιδιά τους δολοφονήθηκαν από έναν κακοποιητικό σύντροφο. Τις γυναίκες που υπέφεραν από την ενδοοικογενειακή βία αλλά δεν τις πίστεψαν. Τα παιδιά που υπέφεραν από κάποιο τραύμα που άλλαξε τη ζωή τους και από μετατραυματικό στρες εξαιτίας των κοντινότερών τους ανθρώπων», είπε αρχικά η Angelina Jolie.

«Στο κέντρο της εξουσίας της χώρας μας, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ εκείνους που ένιωσαν αδύναμοι εξαιτίας του κακοποιητή τους, σε ένα σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει. Ο λόγος που πολλοί δυσκολεύονται να αφήσουν μια κακοποιητική σχέση είναι γιατί τους κάνει να νιώσουν ανάξιοι, ενώ η Γερουσία σιωπά και είναι υπερβολικά απασχολημένη για να ανανεώσει το νόμο κατά της βίας κατά των γυναικών κι αυτό ενισχύει την αίσθησή τους ότι δεν αξίζουν.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η ενδοοικογενειακή βία κανονικοποιείται στη χώρα μας. Τέσσερα με επτά παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στις ΗΠΑ εξαιτίας της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης», πρόσθεσε η Angelina Jolie.

«Η ενδοοικογενειακή βία κανονικοποιείται στη χώρα μας. Τέσσερα με επτά παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στις ΗΠΑ εξαιτίας της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης», συνέχισε.

«Όπως ξέρουν πολύ καλά οι επιζήσαντες της κακοποίησης, τα θύματα των αποτυχημένων συστημάτων μας δεν έχουν το δικαίωμα να θυμώνουν.

Οι άλλοι περιμένουν από εσένα να είσαι ψύχραιμος και υπομονετικός, αλλά νιώθεις σαν να σου κρατάει κάποιος το χέρι ενώ πνίγεσαι βυθισμένος στο νερό. Δοκιμάστε να παραμείνετε ψύχραιμοι βλέποντας να κακοποιείται κάποιος που αγαπάτε.

Δοκιμάστε να παραμείνετε ψύχραιμοι αφού προσπάθησε κάποιος να σας στραγγαλίσει και, ενώ βρίσκετε το θάρρος να βγείτε μπροστά, ανακαλύπτετε ότι είναι μηδενικές οι πιθανότητες να αποδείξετε την κακοποίηση γιατί κανένας δεν έλαβε υπόψη του τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους εμφανίζονται οι μελανιές στη σκουρόχρωμη επιδερμίδα και δεν εξέτασε σωστά τα σημάδια τραυματισμού», κατέληξε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!