Λίγο πριν τα πρώτα βήματα του μωρού

 Λίγο πριν τα πρώτα βήματα του μωρού
Πλησιάζει η στιγμή που το μωρό θα αποπειραθεί να κάνει δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα, οπότε πρέπει να έχετε κατά νου τα παρακάτω:

Συνήθως τα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα περίπου τον πρώτο χρόνο και μάλιστα οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι τα κορίτσια το καταφέρνουν λίγο νωρίτερα από τα αγόρια.

Αυτό σημαίνει ότι αν το δικό σας μωρό δεν τα έχει καταφέρει όταν γίνει 2 χρονών, είναι επιτακτική ανάγκη να συμβουλευτείτε ειδικό γιατί ίσως υπάρχει πρόβλημα.

Τα πρώτα βήματα γίνονται με τη δική σας βοήθεια. Μη φανταστείτε δηλαδή ότι το μωρό θα αρχίσει να τα κάνει χωρίς να το κρατάτε ή έστω να στηρίζεται κάπου (π.χ σε σταθερό έπιπλο).

Διαμορφώστε τους χώρους του σπιτιού με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια του μωρού. Να μην υπάρχουν δηλαδή έπιπλα που αναποδογυρίζουν εύκολα ή μακριά τραπεζομάντιλα που μπορεί να τα τραβήξει και να γίνει ατύχημα.

Τις φορές που θα κάνετε μαζί τις πρώτες προσπάθειες, φροντίστε να γίνουν σε ανοιχτό χώρο για να μην είσαστε περιορισμένοι στις κινήσεις σας. Επίσης, το ιδανικό θα ήταν να μη φοράει παπούτσια και όταν φοράει, να είναι μαλακά και βολικά.

Προφανώς και οι συχνές επαναλήψεις θα το βοηθήσουν να κατακτήσει πιο γρήγορα τη δεξιότητα, συγκριτικά με ένα άλλο μωρό οι γονείς του οποίου το βάζουν σε διαδικασία να κάνει τα πρώτα του βήματα μία στο τόσο.

Φυσικά, θα απαιτηθεί υπομονή από μέρους σας μέχρι να κάνει τα πρώτα του βήματα χωρίς προβλήματα ή λάθη. Και δεν το συζητάμε ότι μέχρι τότε απαγορεύονται οι φωνές και οι επιπλήξεις.

Σταδιακά θα μπορέσει να σταθεί μόνο του στα πόδια του ή και να κάνει μικρές αποστάσεις λίγων βημάτων. Σε αυτό το στάδιο η χαρά σας δε θα περιγράφεται με λόγια.

Πηγή: mother.gr
Scroll To Top