Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε η Μάρα Δαρμουσλή η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σχόλια που ειπώθηκαν όταν έγινε ξανά μητέρα στα 40 της.

Εγώ το λέω «πρώτη φορά ξανά μαμά!». Οι περισσότεροι γονείς που με συναντούν στην παιδική χαρά δεν ξέρουν ότι έχω τόσο μεγάλο γιο και εντυπωσιάζονται. Γενικά το είχα λίγο στο μυαλό μου αυτό με την ηλικία, κυρίως ως προς την επικινδυνότητα για το παιδί.

Πλέον ανήκω στην ηλικιακή ομάδα άνω των 35– πολλοί θεωρούν το όριο τα 35 έτη. Άπαξ και ο γιατρός μου με διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά, δεν είχα τίποτα να σκεφτώ. Έκανα διπλάσιες εξετάσεις από εκείνες που κάνει μια γυναίκα στα 25 της. Αλλά και πάλι θέλει προσοχή γιατί τα ποσοστά αποβολής διπλασιάζονται.

Πάντως δεν ζούμε και στο 1960. Έχει ανέβει το προσδόκιμο ζωής, υπάρχει ιατρική περίθαλψη, έχει ανέβει το βιοτικό επίπεδο, υπάρχει εξέλιξη της επιστήμης.

Ο νόμος άλλαξε πρόσφατα αναφορικά με την υποβοηθούμενη γονιμότητα και έχει ανέβει το όριο ηλικίας για μια γυναίκα ώστε να μπορεί να γίνει μητέρα. Νομίζω πως όλα αυτά βοηθάνε να σπάσουν τα στερεότυπα. Και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανείς δεν εξασφαλίζει τη ζωή, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και σε ποια ηλικία. Επομένως, η εγκυμοσύνη είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας, και πρωτίστως εκείνη το αποφασίζει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!