Ο φωτογραφικός φακός του Govastiletto.gr βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Η Μικρή Γοργόνα» και εντόπισε όλες τις λαμπερές παρουσίες που βρέθηκαν εκεί. Ανάμεσά τους και η Μαρία Κορινθίου η οποία έκλεψε τη παράσταση με το εντυπωσιακό μπλε φόρεμα.

Το κλασικό animation της Disney «Μικρή Γοργόνα» μετατρέπεται σε live action.  Ολόφρεσκια και εντυπωσιακή η μοντέρνα live action εκδοχή της νέας «Μικρής γοργόνας», ξεχωρίζει για το ψηφιακό αποτύπωμα του βυθού που κυριαρχεί της ιστορίας ενηλικίωσης και πρώτου έρωτα που βιώνει η Άριελ.

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχτηκε η αφροαμερικανή Halle Bailey: η μόνη πραγματική καινοτομία στη νέα δημιουργία της Disney είναι η αλλαγή του χρώματος του δέρματος (είναι η πρώτη μαύρη πριγκίπισσα στην ιστορία της Disney) της ηρωίδας, επιτρέποντας στην 23χρονη ηθοποιό να διατηρήσει την πλούσια κόκκινη κώμη που είχε η Άριελ του κλασικού κινούμενου σχεδίου.

Tο σενάριο ανοίγει δρόμους για την ανάπτυξη ενός οικολογικού προβληματισμού καθώς και τη διατύπωση της συνισταμένης που αφορά κυρίως στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την αναγκαιότητα συνύπαρξης δύο ξένων κόσμων μακριά από ξεπερασμένες αντιλήψεις και ρατσιστικά στερεότυπα.

Η Μαρία Κορινθίου είναι γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη κόρη της, Ισμήνη. Σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Κάθε ηλικία έχει τα δικά της. Η διαπαιδαγώγηση αλλάζει καθώς μεγαλώνει ένα παιδί, όπως αλλάζουμε κι εμείς μέσα από τα παιδιά μας. Σε αυτή τη φάση η Ισμήνη είναι στην εφηβεία. Είναι τελείως διαφορετικό να βιώνεις την εφηβεία ως γονιός απ’ότι ως παιδί.

Απαιτεί προσοχή. Η απότομη αλλαγή της Ισμήνης από μικρό κορίτσι σε νεαρή γυναίκα, με έχει κολλήσει στον τοίχο, προσπαθώ να το διαχειριστώ.

Ταυτόχρονα φροντίζω να είμαι δίπλα της ως φίλη χωρίς να ξεχνώ ότι πρωτίστως είμαι η μαμά της, αυτός είναι ο ρόλος μου. Ψάχνω σε βάθος και με προσοχή τα πρέπει, τις ισορροπίες, τις ελευθερίες και τα όρια που πρέπει να μπουν αλλά δεν είναι εύκολο. Οι νέες γενιές αναπτύσσονται με άλλο τρόπο…πιο γρήγορο θα έλεγα από τις προηγούμενες, καθώς τα σύγχρονα ερεθίσματα είναι διαφορετικά και πολύ περισσότερα».

Πηγή φωτογραφιών: NDP Photo Agency