Η Μαρίνα Ασλάνογλου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Hello με αφορμή τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ.  Μέσα σε όλα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές που ήρθαν στο φως για τον χώρο του θεάτρου εκφράζοντας και την δική της εμπειρία.

Ποια είναι η άποψη σου για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που συνέβησαν στον χώρο του θεάτρου και που τώρα έχει αναλάβει η ελληνική Δικαιοσύνη;

Η άποψη μου είναι πως κακοποιητικές συμπεριφορές υπάρχουν παντού, σε όλους τους κλάδους, και όχι μόνο στο θέατρο. Είναι κρίμα να στοχοποιούμε έναν χώρο. Απλώς, στη δική μας δουλειά, τα πρόσωπα είναι αναγνωρίσιμα – τα έχουμε δει στην τηλεόραση και στο θέατρο -, οπότε, αυτόματα, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς. Καλό είναι να μπουν ολα σε μια σωστή σειρά, να σταματήσει το φαινόμενο των κακοποιητικών συμπεριφορών. Ζητούμενο είναι να εξαλειφθεί κάθε μορφή βίας από παντού.

Σου έχει τύχει να γίνεις δέκτης κακοποιητικής συμπεριφοράς;

Μου έχει τύχει, αλλά μπόρεσα να το διαχειριστώ. Ήμουν πιο μικρή και δεν σου κρύβω ότι στην αρχή, μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε, έφευγα από το θέατρο κλαίγοντας. Επειδή ως άνθρωπος είμαι λίγο πιο θωρακισμένη, όταν διαπιστώνω ότι κάποιος έχει μια διαταραχή δεν θα ασχοληθώ, θα πάω παρακάτω – πάντα με την προϋπόθεση ότι μιλάμε μόνο για κακοποιητικές συμπεριφορές και όχι για βιασμούς.

Συμφωνείς με τις γυναίκες που βγήκαν δημόσια να μιλήσουν και να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα;

Καλά έκαναν! Από τη στιγμή που ένιωσαν την ανάγκη να μιλήσουν για να κινητοποιηθούν κάποιοι μηχανισμοί, έτσι έπρεπε να γίνει. Από την άλλη, δεν μπορείς να κατηγορήσεις και κάποιον γιατί δεν μίλησε. Θα μιλήσει όταν αισθανθεί έτοιμος κι αυτό το σέβεσαι. Σαφέστατα είμαστε πάντα με τα θύματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!