Μια αρκετά αρνητική έκβαση είχε η δοκιμή πιάτων με θαλασσινά που δημιούργησαν οι διαγωνιζόμενοι του ισπανικού MasterChef, καθώς σύμφωνα με τα media της χώρας 44 άτομα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, οι επίδοξοι σεφ ετοίμασαν το μενού στους 120 εργαζόμενους του ενυδρείου Oceanogràfic στη Βαλένθια με αφορμή την 20η του επέτειο, υπό την καθοδήγηση της Ισπανίδας σεφ Rakel Cernicharo.

Όπως γράφουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το μενού περιείχε πιάτα με θαλασσινά μεταξύ των οποίων λαβράκι και μύδια, ενώ όσον αφορά το επιδόρπιο επιλέχθηκε ιαπωνικό cheesecake με φύκια.

Μια γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσά τους, αποκάλυψε πως υπέφεραν από σοβαρή γαστρεντερίτιδα ενώ μάλιστα ανέφερε πως η ίδια έχασε 5 κιλά σε τρεις ημέρες και οι γιατροί της έκαναν ένεση με για να σταματήσουν οι εμετοί.

Την ίδια στιγμή, η El Pais τόνισε μεταξύ άλλων πως τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας ήταν εμετοί και διάρροιες, ενώ τα στελέχη της εταιρείας παραγωγής Shine Iberia, εξέφρασαν τη φανερά θλίψη τους για το συμβάν αυτό.

«Πρόκειται για μια απολύτως εξαιρετική περίπτωση σε αυτά τα 11 χρόνια MasterChef στην Ισπανία, ένα πρόγραμμα, στο οποίο αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εγγύηση της διατροφικής φροντίδας των ατόμων που εμπλέκονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Shine Iberia.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί όλη η κατάσταση που έσπειρε τον πανικό.