Οι 11 επίδοξοι σεφ επέστρεψαν στις κουζίνες του επιτυχημένου τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής όπου φυσικά εκεί τους περίμεναν οι τρεις κριτές του show, Σωτήρης Κοντιζάς, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης.

Το Mystery Box αποδείχθηκε μια ακόμη μαγειρική… μπαμπούσκα, καθώς κάτω από το κεντρικό κουτί υπήρχαν ακόμη 2 κουτιά τα οποία άνοιξαν μόνο η Σπυριδούλα και η Εύα, οι οποίες μαγείρεψαν μεν με τα λιγότερα λεπτά απ’ όλους αλλά με πολλά περισσότερα υλικά.

Στα τρία καλύτερα πιάτα της δοκιμασίας βρέθηκαν αυτά του Χρήστου, της Σπυριδούλας και της Ιωάννας, με την τελευταία να αναδεικνύεται και η μεγάλη νικήτρια αφιερώνοντας μάλιστα τη νίκη της στον Κωνσταντίνο Συμεωνίδη με τον οποίο μαγείρευε κατά τη διάρκεια της εβδoμάδας του Silver Award.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η δοκιμασία του τεστ δημιουργικότητας με την Ιωάννα να επιλέγει μεταξύ άλλων με πόσα υλικά θα μαγειρέψει κάθε συμπαίκτης της.

Όπως ήταν φυσικό, η επιλογή των παικτών δεν έμεινε ασχολίαστη με τη Σπυριδούλα να θυμάται τα λόγια του Σταμάτη που υποστήριζε πως οι πιο αδύναμοι παίκτες βοηθιούνται από συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να παραμένουν στον διαγωνισμό.

Οι κριτές δοκίμασαν και τα 10 πιάτα των διαγωνιζόμενων κρίνοντας πως το καλύτερο άνηκε μεταξύ της Ασημίνας και του Μανώλη, στου Μανώλη ο οποίος θα είναι και ο αρχηγός της μιας ομάδας στην επόμενη ομαδική δοκιμασία.

Στα τρία χειρότερα πιάτα βρέθηκαν η Σπυριδούλα, ο Χαράλαμπος και η Εύα οι οποίοι θα είναι και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στην αυριανή δοκιμασία.