Στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef οι κριτές αποφάσισαν να βγάλουν όχι τρεις, αλλά εννέα υποψήφιους προς αποχώρηση. Όλα ξεκίνησαν μετά το τεστ δημιουργικότητας που είχε ως βασικό υλικό το ψωμί. Οι κριτές απογοητεύτηκαν από τους διαγωνιζόμενους και ο Σωτήρης Κοντιζάς τους μίλησε με πάρα πολύ σκληρά λόγια, αφήνοντας τους όλους με το στόμα ανοιχτό.

«Όλοι μας απαιτούμε πειθαρχία και σεβασμό. Υπάρχουν ώρες και στιγμές που κάνουμε πλάκα και στιγμές που μαγειρεύουμε και απαιτούμε κάποια πράγματα από σας. Δεν σας παρακαλάμε για κάποια πράγματα, τα απαιτούμε. Βασικό μας όχημα είναι η μαγειρική.

Αποφασίσαμε ομόφωνα ότι είστε τα τρία χειρότερα πιάτα. Όλοι δυσκολευτήκατε, απλά τα δικά σας ήταν τα χειρότερα πιάτα. Δυστυχώς. Και ως εκ τούτου θα μαγειρέψετε για να υπερασπιστείτε αύριο την παραμονή σας στο MasterChef. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε εδώ σήμερα.

Μπορείτε να ακολουθήσετε όποια στρατηγική θέλετε. Όχι όμως σε ότι έχει να κάνει με τη μαγειρική. Δεν είναι μόνο το δικό σας όνομα που παίζεται εδώ, αλλά και το δικό μας. Ο αριθμός των ατόμων που μαγειρέψατε σήμερα με ασφάλεια δεν δικαιολογείται. Εγώ δεν θα το ανεχτώ. Ούτε ο Πάνος ούτε ο Λεωνίδας. Αυτός είναι ο λόγος που αύριο θα μαγειρέψετε όλοι σας, υποψήφιοι προς αποχώρηση είστε και οι εννιά. Καληνύχτα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Κοντιζάς.