Στο χθεσινό επεισόδιο του Master Chef ο 29χρονος Ζαχίρ με καταγωγή από το Αφγανιστάν συγκίνησε τους πάντες αποκαλύπτοντας την προσωπική του ιστορία.

«Πολλά χρόνια ήθελα να γίνω μάγειρας. Από μικρός! Η αλήθεια είναι ότι το MasterChef για μένα σημαίνει πάρα πολλά, επειδή έχω χάσει πολλά πράγματα, αλλά προσπαθώ να τα ξαναβρώ όπως το όνειρό μου» ήταν τα πρώτα λόγια του υποψήφιου MasterChef.

Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης τον ρώτησε τι εννοεί, ο ίδιος εξομολογήθηκε: «Οι γονείς μου από 10-11 χρονών για να μείνω ζωντανός αποφάσισαν να με στείλουν έξω από τη χώρα μου, με παράνομο τρόπο στο Ιράν. Αυτό πιστεύω ότι γίνονται από ανάγκη, από αγάπη, επειδή θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν και όχι να πεθάνουν στον πόλεμο. Στο Ιράν έχω βασανιστεί πολύ, ειδικά από την αστυνομία που μας είχαν βάλει σε κέντρο κράτησης. Μας είχαν δέσει τα χέρια σε κάγκελα. Μας χάραζαν τα χέρια μας για να τσούζει.

Επειδή δεν είχα την τύχη ή την ευκαιρία να σπουδάσω στην χώρα μου, στο Ιράν δούλευα οικοδομή 11 χρονών, μετά πήγα σε άλλο εργοστάσιο δεν άντεχα άλλο. Από εκεί είχα μαζέψει κάποια χρήματα. Πάντα το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω. Έτσι αποφάσισα να φύγω από το Ιράν, να έρθω στην Ευρώπη για να σπουδάσω και να αγαπήσω αυτό που κάνω».