Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο Happy Day. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σύντροφο της ζωής του, Μπέττυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους.

Παράλληλα, μίλησε για την απώλεια του πατέρα του το 2012, καθώς και στον πρόσφατο χαμό της μητέρας της Μπέττυς Μπαζιάνα.

Όπως εξομολογήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, η Μπέττυ Μπαζιάνα έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι ενώ το ελάττωμά του ως πατέρας είναι ότι δεν βάζει όρια.

«Έχω αναλάβει το πρωινό ξύπνημα των παιδιών. Ιδίως την περίοδο που ήμουν πρωθυπουργός γυρνούσα στη 1 τη νύχτα, δεν τα έβλεπα οπότε ανέλαβα να σηκώνω εγώ τα παιδιά, να τρώμε πρωινό, να φεύγουν στο σχολείο και μετά να φεύγω εγώ. Αυτός είναι και ο λόγος που με κατηγορεί συνεχώς ότι η Μπέττυ, ότι τα παιδιά πηγαίνουν συνεχώς αργοπορημένα στο σχολείο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή  για τον χαμό του πατέρα του.

«Είναι πολύ δυσάρεστο να χάνουμε τους ανθρώπους μας, ωστόσο αυτό είναι μία φυσιολογική εξέλιξη. Αυτή είναι η ζωή. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο όταν κάποιος φεύγει ξαφνικά, όπως έφυγε ο πατέρας μου σε μία ηλικία που θα μπορούσε να λείπει λίγο ακόμα. Ήταν 78 ετών. Δεν ταλαιπωρήθηκε. Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου και μάλιστα, θυμάμαι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές τη μέρα. Με καμάρωνε. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό αλλά είχε μία βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τη μητέρα της Μπέττυς γνωρίζαμε ότι είχε καρκίνο 14 χρόνια και έδωσε μία πολύ γενναία μάχη. Της είχαν δώσει προσδόκιμο ζωής 2-3 χρόνια. Έζησε 10 χρόνια παραπάνω. Αυτή η εξέλιξη στη ζωή της Μπέττυς ήταν και η αιτία που αποφάσισε να κάνουμε παιδιά. Δεν είχε πάρει την απόφαση να κάνουμε παιδιά, διότι αυτό είναι απόφαση της γυναίκας. Θυμάμαι ότι μόλις μάθαμε το αρνητικό μαντάτο, πήρε την απόφαση να γίνουμε γονείς. Νομίζω ότι η μητέρα της το πάλεψε, έζησε αρκετά χρόνια, χάρηκε τα εγγόνια της, στο τέλος ταλαιπωρήθηκε αλλά έδωσε μία γενναία μάχη με τον καρκίνο», εξομολογήθηκε στη συνέχεια.