Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου η οποία έχει διαγράψει τη δική της λαμπρή πορεία στο τένις. Η Αγγελική Κανελλοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη», παραδέχτηκε πως στην αρχή δεν ήθελε η κόρη της να ασχοληθεί με το τένις, ενώ κάνει λόγο και για την σύγκριση που υπήρχε ανάμεσά τους.

«Είχα πει ότι αν σταμάταγα το τένις θα ξαναέπαιζα μόνο αν έπαιζε και κάποιο από τα παιδιά μου. Έτσι και έγινε. Όταν άρχισε να παίζει η Μαρία τένις, την πήγα σε μια ακαδημία και μου είχαν πει ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Έκανα ότι δεν το άκουσα, δεν ήθελα να ασχοληθεί με το τένις. Ήξερα πόσο δύσκολη είναι η ζωή του τενίστα, δε θα είχε καθόλου προσωπική ζωή, δε θα ζούσε όπως ένα φυσιολογικό παιδί, θα έπρεπε να χωρίζεται συνέχεια η οικογένεια», δήλωσε η Αγγελική Κανελλοπούλου για τη κόρη της.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Όταν ήταν πιο μικρή η Μαρία της λέγανε πάντα, “θα γίνεις καλή σαν τη μαμά σου;” και το είχε βάλει στο μυαλό της και στεναχωριόταν. Όταν είδε ότι εγώ έκανα πίσω, σταμάτησα να παίζω, ήμουν μαζί της στην προπόνηση και μάζευα μπαλάκια, κατάλαβε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα μεταξύ μας».

Αργότερα, η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη παραδέχτηκε το άγχος που νιώθει κάθε φορά που η κόρη της παίζει σε κάποιον αγώνα. «Το άγχος είναι χειρότερο γι΄ αυτόν που είναι απ’ έξω, όταν παίζεις δεν το καταλαβαίνεις. Εγώ υποφέρω όταν παίζει η Μαρία και πολύ περισσότερο όταν τη βλέπω από την τηλεόραση, όταν είμαι εκεί είμαι πιο ήρεμη», δήλωσε η ίδια.