Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega κι αποκάλυψε την πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή, μόλις της έγινε γνωστό πως θα αποφυλακιστεί με βραχιολάκι.

Ο γνωστός δικηγόρος αποκάλυψε πως η Εύα Καϊλή χάρηκε στο άκουσμα της είδησης και πως αμέσως σκέφτηκε πως θα δει ξανά το παιδί της, έξω από τις φυλακές του Βελγίου που κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κυρία Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα. Για να μην γίνονται λάθη, γιατί ακούγονται πολλά, αύριο δεν θα γίνει το δικαστικό συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κυρία Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη, όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα.

Από χθες το βράδυ, όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4-5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει. Είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε “μου λες αλήθεια, Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;” Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη.

Υπάρχουν δύο χώροι. Στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά.

Ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της.

Το όνειρο της Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.