Το δεύτερο τρέιλερ της νέας μεγάλης παραγωγής «Famagusta» κυκλοφόρησε σήμερα και πλημμύρισε με συναισθήματα το τηλεοπτικό κοινό και αποκάλυψε μικρές πτυχές της συγκλονιστικής ιστορίας που κάνει πρεμιέρα το 2024 στο Mega.

Με ένα βαθιά συγκινητικό βίντεο, η σειρά «Famagusta» παντρεύει το χθες, που συνεχίζει να πληγώνει τους πρωταγωνιστές, με το σήμερα. Ενώνει αριστοτεχνικά την κινηματογραφική εικόνα με την πρωτότυπη μουσική και την ανυπέρβλητη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.

Σε ένα μόλις λεπτό, το δεύτερο κατά σειρά τηλεοπτικό σποτ της νέας υπερπαραγωγής του Mega ταξιδεύει τον τηλεθεατή στις σπαρακτικές εικόνες του βομβαρδισμού της Αμμοχώστου το καλοκαίρι του 1974, πιάνοντας το κουβάρι της ιστορίας από τη στιγμή που ένα μωρό τριών μηνών χάνεται από την αγκαλιά της μητέρας του.

Η δραματουργική απεικόνιση της τουρκικής εισβολής εναλλάσσεται με τους ήρωες του Famagusta σήμερα, 50 χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία και τη μνήμη που είναι αδύνατο να σβήσει. Τον καταιγισμό εικόνων που συστήνει αριστοτεχνικά τους πρωταγωνιστές της σειράς, αγκαλιάζει τρυφερά το τραγούδι των τίτλων του Famagusta, «Δεν ξεχνώ», σε μουσική του Χρήστου Στυλιανού και στίχους της Ελένης Ζιώγα, που ακούγεται για πρώτη φορά στο τρέιλερ.

Ένας τίτλος – σύνθημα, έμπνευση του συγγραφέα Νίκου Δήμου, που πέρασε στο συλλογικό ασυνείδητο του ελληνισμού ως αδιαπραγμάτευτο αξίωμα μνήμης για τα γεγονότα της Κύπρου.

Η εμβληματική ερμηνεία της Μαρίας Φαραντούρη, σε ένα κομμάτι που ακολουθεί τη φόρμα δημοτικού τραγουδιού, χτίζει δωρικά το ψηφιδωτό της ιστορίας: Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται στον πόλεμο, στοιχειωμένη από το πένθος και την ακατάσχετη νοσταλγία, αναζητά την επανένωση με το άλλο της μισό.

Η τριάδα των επιτυχιών – Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου – φέρνει το 2024 στη μικρή οθόνη μία δραματική σειρά εμπνευσμένη από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου. Ένα πλήθος λαμπερών και καταξιωμένων ηθοποιών αναλαμβάνουν να δώσουν πνοή στην ιστορία ενός ξεριζωμού, αλλά και της ελπίδας πως όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, μία μητέρα θα καταφέρει να σμίξει ξανά με τον χαμένο της γιο.

Η σειρά Famagusta που συνεχίζει τα γυρίσματα σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο αναμένεται να ενταχθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η ιστορία

Ένας μαχητικός δημοσιογράφος, μεγαλωμένος στην Αγγλία, ταξιδεύει στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή. Αναζητώντας τις μαρτυρίες πρωταγωνιστών των τραγικών γεγονότων του ‘74, ο ήρωας της σειράς του MEGA θα βρεθεί πιο κοντά από ποτέ στην αποκάλυψη της αλήθειας για την πραγματική του οικογένεια.

Το σενάριο της σειράς Famagusta υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Την έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων έκανε ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης είναι ο Κώστας Καπώνης.