Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Φάνης Μουρατίδης στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή Τετ Α Τετ που προβλήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, στον Alpha Κύπρου. ο δημοφιλής πρωταγωνιστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα παιδικά του χρόνια και την δύσκολη διαχείριση στην απώλεια της αδελφής του καθώς και στην γνωριμία του με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Παιδικά χρόνια

«Οι γονείς μου μεγάλωσαν στην Θεσσαλονίκη δύο παιδιά και είχε μεσολαβήσει η απώλεια της αδελφής μου που έφυγε όταν ήταν πολύ μικρή. Είχαμε μια διαφορά περίπου δύο χρόνων. Ήμουν και εγώ πολύ μικρός αλλά το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Έχω έντονες μνήμες από αυτό. Η αδελφή μου ήταν ακόμα πιο μικρή από μένα, περίπου δύο χρονών και τεσσάρων χρονών ήμουν εγώ. Πέθανε από μηνιγγίτιδα γιατί ήταν τότε αυτή η ασθένεια και οι γονείς μου δεν είχαν την σχετική ιατρική εμπειρία για να το αντιληφθούν στο 100%.

Στην πορεία του οδοιπορικού της ασθένειας κατάλαβαν. Έφυγε η αδελφή μου και μετά από κάποια χρόνια ήρθε η επόμενη αδελφή μου, με την οποία έχουμε διαφορά περίπου στα 12 χρόνια. Έχουμε μια υπέροχη σχέση γιατί ουσιαστικά είχα και έναν ρόλο της… ανάθεσης από τους γονείς μου της αδελφής μου. Δηλαδή, αν επιτρέπεται η έκφραση, ήταν μια πατροθεσία. Δηλαδή την είχα αναλάβει με κάποιον τρόπο, επειδή είχαμε και αυτή τη διαφορά της ηλικίας, θυμάμαι πολλά ραντεβού με φίλες μου και ήταν και η αδελφή μου παρούσα, γιατί την φρόντιζα και δεν μπορούσα να την αφήσω κάπου με το καροτσάκι.

Είχα συνείδηση από νωρίς και συναίσθηση του όλου πράγματος, γιατί στην αρχή τα συναισθήματα της απώλειας είναι περίεργα. Γιατί χαίρεσαι πρώτα ότι θα είσαι πια εσύ το κέντρο του κόσμου, μιας και μοιραζόταν η προσοχή. Αλλά στην πορεία συνειδητοποιείς ότι η απώλεια έχει να κάνει με το τεράστιο μέγεθος της μοναξιάς που τόσο πολύ μικρός δεν μπορείς να το διαχειριστείς καθόλου και σε τρομάζει. Και πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ξεφύγεις από αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο και για τους γονείς μου, γιατί ήταν πάρα πολύ μικροί για να το διαχειριστούν και οι ίδιοι. Προσπάθησαν αλλά αυτό σε υπερβαίνει και είναι κάτι το οποίο τελικά δεν φεύγει ποτέ. Αρκετές φορές έρχεται η κουβέντα με τη μητέρα μου», εξομολογήθηκε ο Φάνης Μουρατίδης.

Η γνωριμία με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

«Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει έναν τρόπο να το ερμηνεύσω. Η Άννα ήταν αυτή που έκανε το πρώτο βήμα στη σχέση μας. Δεν την ήξερα, δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ. Είχε μεγάλη πλάκα γιατί έκανε παρέα με μία κοινή μας φίλη, η οποία έμενε ακριβώς δίπλα από εμένα, παρόλα αυτά δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ.

Γνωριστήκαμε στην Κρήτη πάνω σε δουλειά. Ήξερα ότι είναι μία πολύ ωραία γυναίκα, ταλαντούχα, που έκανε μία πολύ σημαντική καριέρα. Αυτό που συνειδητοποίησα την πρώτη φορά που την είδα ήταν ότι είχαμε μία συγκλονιστική χημεία, ταιριάζαμε παρά πολύ. Αυτό δε συμβαίνει συχνά, να συναντάς έναν άνθρωπο και να το νιώθετε κατευθείαν και οι δύο. Δεν με τρόμαξε που έκανε αυτή το πρώτο βήμα γιατί μέσα μου ήμουν και εγώ έτοιμος», είπε αρχικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Και συνέχισε: «Θυμάμαι ότι σκεφτόμασταν πολύ γρήγορα τα βήματα της ζωής μας και τα κάναμε και πολύ γρήγορα. Κάναμε τα παιδιά πολύ γρήγορα και το μεγάλο ρίσκο ήταν ότι δε γνωριζόμασταν καθόλου. Γνωριστήκαμε μέσα από μία εγκυμοσύνη.»

«Εμπιστευτικά πιο πολύ το ένστικτό μου, δεν είχα λογικά κριτήρια γιατί δεν την ήξερα καθόλου. Άρχισα να την ανακαλύπτω στην πορεία. Η Άννα έχει απίστευτα χαρίσματα σαν άνθρωπος, δεν μιλάμε για αξίες, δε μιλάμε για ποιότητα, δε μιλάμε για φιλίες, δε μιλάμε για αισθητική, είναι ένας άνθρωπος που όπου είναι είναι παρών 100%. Αυτό Δεν το συναντάς σήμερα και είναι πολύ συγκινητικό», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.