Η Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς

Τι θα δούμε αυτη την εβδομάδα στην αγαπημένη σειρά:

Επεισόδιο 198 (Κυριακή 18 Ιουνίου):

Ο Στάθης δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός πως κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του έχασε τη ζωή του ένα νέο κορίτσι. Οι τύψεις τον κυριεύουν, ενώ οι προσπάθειες των οικείων του να τον παρηγορήσουν περισσότερο τον εξαγριώνουν, παρά τον καθησυχάζουν. Κλείνεται στο σπίτι, ενώ τη χαριστική βολή στην ψυχολογία του δίνει η επίσκεψη της μητέρας του νεκρού κοριτσιού που δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε.

Η Δήμητρα βγαίνει για φαγητό με τον Ορέστη και γνωρίζονται καλύτερα. Η Μαργαρίτα φεύγει για ένα επταήμερο σεμινάριο στη Λάρισα. Ο Κουράκος περιμένει τα αποτελέσματα του DNA από το δείγμα αίματος που πήρε από το σπίτι της Ευτυχίας και προς το παρόν η στάση του απέναντί της είναι επιφυλακτική. Η Ασπασία και ο Δημοσθένης κάνουν μια τελευταία κουβέντα για τον χωρισμό τους.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 199 (Δευτέρα 19 Ιουνίου):

Η Στέλλα επεξεργάζεται ένα σατανικό σχέδιο για να απαλλάξει μια και καλή τον Χάρη από την παρουσία της Ρένας. Ο Χάρης εκφράζει αρχικά τις αντιρρήσεις του, αλλά τελικά συναινεί. Ο Ισίδωρος προσπαθεί, μάταια, να συνετίσει την Ιουλία σε σχέση με τις σπασμωδικές αντιδράσεις της απέναντι στην Αρετή. Την ίδια ώρα, η Αρετή νιώθει πως ο Στάθης της δίνει σιωπηρά μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς δείχνει ανοχή απέναντί της. Η Ασπασία όμως την συμβουλεύει να μην τρέφει φρούδες ελπίδες.

Ο Πότης προσπαθεί με κάθε τρόπο να δείξει στην Άννα πώς αισθάνεται, ενώ εκείνη οργανώνει την επόμενη μουσική βραδιά. Ο Στάθης ανακουφίζεται κάπως όταν μαθαίνει πως η μικρή Αλεξία έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου του, κάνοντας απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Ορέστης και η Δήμητρα βγαίνουν βόλτα με το φουσκωτό και για πρώτη φορά έρχονται πιο κοντά.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 200 (Τρίτη 20 Ιουνίου):

Η Δήμητρα μετανιώνει για το φιλί με τον Ορέστη και ζητάει χρόνο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι μπορεί να προχωρήσει μαζί του. Ο Στάθης απαλλάσσεται από τυχόν ευθύνες σχετικά με το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά εξακολουθεί να φοβάται να ξαναπιάσει τιμόνι. Η Αθηνά προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» τη Φιλιώ και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά το μικρό κορίτσι παλεύει ακόμα με τους δαίμονές του. Η Άννα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα μουσική βραδιά, με τον Πότη να είναι αποφασισμένος να της αφιερώσει ένα τραγούδι όλο νόημα.

Ο Φίλιππος περνάει δύσκολα στον στρατό και μια νέα κρίση ζήλειας δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της. Η Βασιλική όμως αυτή τη φορά δεν θα ανεχτεί την προσβολή, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρθει σε άσχημη ρήξη. Το σχέδιο της Στέλλας δουλεύει ρολόι και ο γιατρός καλεί τη Μαρίνα και τον Μάνο για να τους μιλήσει.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 201 (Τετάρτη 21 Ιουνίου):

Ο Φίλιππος κάνει ερωτική εξομολόγηση στη Βασιλική και αυτό ηρεμεί τα πνεύματα στη σχέση τους, καθώς ξαναθυμούνται όλα όσα τους δένουν. Η Αντωνία έξαλλη εισβάλλει στο μαγαζί της Αρετής και τα κάνει όλα άνω κάτω. Η Αλκμήνη ντρέπεται πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει. Ο Ισίδωρος καλεί την Αμαλία στο σπίτι για φαγητό και ο Μάνος δεν χάνει την ευκαιρία να του κάνει πλάκα.

Η μουσική βραδιά στο καφενείο του Πότη είναι γεγονός και η Αρετή επιφυλάσσει μία έκπληξη σε όλους και περισσότερο στον Στάθη, ο οποίος νιώθει πολύ άβολα. Η Ασπασία αποφασίζει να μην πάει στη μουσική βραδιά, γιατί μαθαίνει ότι θα είναι εκεί και ο Δημοσθένης. Καλεί όμως τον Ορέστη σπίτι της για να φάνε μαζί και να μιλήσουν. Η Δήμητρα εκμυστηρεύεται στην Αλκμήνη ότι ο Ορέστης τη φίλησε. Παράλληλα όμως την πνίγουν οι ενοχές γιατί νιώθει ότι προδίδει τον Κίμωνα. Η φοβία του Στάθη γίνεται πιο έντονη: προσπαθεί να ανέβει στη μηχανή και τον πιάνει κρίση πανικού. Η Ιουλία θέλει να αποδώσει φόρο τιμής στη Μυρτάλη και βρίσκει ένα τρόπο να το κάνει μέσω του Ιδρύματος. Ο Γιώργης διχάζεται, καθώς του έχουν μπει υποψίες για την Ευτυχία, αλλά δεν θέλει να ακυρώσει τον γάμο τους.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 202 (Πέμπτη 22 Ιουνίου):

Η Αθηνά φεύγει εσπευσμένα για το Σούνιο προκειμένου να προλάβει τα γενέθλια της Μαρίας. Ακολουθεί και η Χάιδω που δεν θέλει να την αφήσει μόνη, παρά τις γκρίνιες του Λυκούργου. Ο Στάθης εξακολουθεί να βασανίζεται από τη φοβία του να πιάσει τιμόνι. Η Δήμητρα συναντά τυχαία τον Ορέστη στον δρόμο και η αμηχανία ανάμεσά τους είναι έκδηλη.

Η Μαρία χαίρεται πολύ με την έκπληξη της Αθηνάς και της Χάιδως και οι γυναίκες περνούν πολύ ωραία στο Σούνιο. Η Μαρίνα αποφασίζει να μην προχωρήσει με την αμνιοπαρακέντηση, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Μάνο. Ένα ατύχημα με το μωρό της Βασιλικής αναγκάζει τον Στάθη να ξαναπιάσει τιμόνι.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 203 (Παρασκευή 23 Ιουνίου):

Ο Μάνος προσπαθεί με όλους τους τρόπους να πείσει τη Μαρίνα να κάνει αμνιοπαρακέντηση και η ένταση μεταξύ τους κορυφώνεται επικίνδυνα. Ο Μάνος ζητά τη βοήθεια του Ισίδωρου προκειμένου να την πείσει. Η Βασιλική και ο Στάθης πηγαίνουν τη μικρή Στελλίτσα επειγόντως στο νοσοκομείο και η αγωνία τους μεγαλώνει. Ο Λυκούργος δεν περνάει καθόλου καλά μόνος του στη Μάνη και τα παράπονά του νευριάζουν τη Χάιδω.

Η Αναστασία, η οποία είναι μόνη της στο σπίτι της Αθηνάς, καλεί τον Αποστόλη για φαγητό, αλλά η βραδιά δεν εξελίσσεται όπως την περιμένουν. Η Αρετή βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί δημοσίως στον Δημοσθένη επειδή παράτησε την Ασπασία, βγάζοντας έτσι και τα δικά της απωθημένα. Η Δήμητρα, αναστατωμένη από τα συναισθήματα που έχει αναπτύξει για τον Ορέστη, εξομολογείται όσα έχουν συμβεί στην Ασπασία. Μία συνάντηση του Μιλτιάδη με τη Βασιλική και ένα τηλεφώνημα που θα ακολουθήσει, δείχνουν πως ο Μιλτιάδης κάτι κρύβει για την οικογένεια Στεφανέα.

Η Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς

Επεισόδιο 108 (Κυριακή 19 Φεβρουαρίου)

Η Άννα πλησιάζει την Αναστασία με σκοπό να τη φέρει πιο κοντά στον Αποστόλη, θεωρώντας πως θα ήταν ταιριαστό ζευγάρι. Ο Λεωνίδας, όμως, έχει αντίθετη άποψη και η διαφωνία τους καταλήγει σε καβγά.

Ο Δημοσθένης ζητά από την Ασπασία να συνέλθει από το πένθος και να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Εκείνη όμως δεν είναι διατεθειμένη να πιέσει τον εαυτό της για κάτι τέτοιο. Η Αθηνά σοκάρεται από τη συμπεριφορά του Αλέξη απέναντι στη Μαργαρίτα, ενώ την ίδια ώρα χτυπάει το τηλέφωνο και μια άγνωστη γυναικεία φωνή απειλεί τον Αλέξη πως θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Οι τελευταίες εξετάσεις της Μαρίνας βγαίνουν καθαρές και το πρόβλημα για μία ακόμη φορά δεν εντοπίζεται.

Επεισόδιο 109 (Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου)

Τα συμπτώματα της Μαρίνας χειροτερεύουν αλλά αρνείται πεισματικά την πρόταση της Αντιγόνης να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις. Η Ιουλία εκφράζει στη Μυρτάλη τις ανησυχίες της για τη σχέση της με τον Αλέξη. Η Μυρτάλη δεν συμμερίζεται τη γνώμη της και την αντιμετωπίζει σχεδόν επιθετικά. Η Άννα και ο Λεωνίδας, μετά τον καβγά τους, χωρίζουν. Η Βασιλική παρατηρεί ότι ο Φίλιππος έρχεται όλο και πιο κοντά με την Ειρήνη και δείχνει να νοιάζεται για εκείνη. Η Μαργαρίτα συγκρούεται πολύ έντονα με τον Αλέξη και, όταν αυτός δεν αποδέχεται τους όρους της, τον πετάει έξω από το σπίτι.

Επεισόδιο 110 (Τρίτη 21 Φεβρουαρίου)

Ο Κουράκος γίνεται έξαλλος όταν βλέπει τον Βαγιάκο να φλερτάρει την Ευτυχία και δηλώνει πλέον έτοιμος να επισημοποιήσει τη σχέση τους. Κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το σπίτι της Αρετής μέσα στη νύχτα κι εκείνη παίρνει την καραμπίνα και τον πυροβολεί. Για κακή της τύχη, όμως, τραυματίζει έναν περαστικό, ο οποίος την επόμενη μέρα πηγαίνει στο τμήμα και κάνει καταγγελία. Ο Πότης επιβεβαιώνει τις φήμες, δείχνοντας στον Στάθη φωτογραφία που δείχνει ότι η Ειρήνη πηγαίνει σχολείο στη Σπάρτη. Η Ευτυχία και ο Κουράκος κάνουν βόλτα στο δάσος και φτάνουν στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε το πτώμα του Ανέστη. Η Ευτυχία αναστατώνεται. Αργότερα, ο Πότης ανακαλύπτει την κρυφή τους σχέση.

Επεισόδιο 111 (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου)

Ο Κουράκος απειλεί τον Πότη προκειμένου να τον αναγκάσει να μην πει σε κανέναν για τις φωτογραφίες που είδε στο κινητό του. Ο Ισίδωρος πηγαίνει καλεσμένος για φαγητό στο σπίτι της Αμαλίας και οι συζητήσεις τους δείχνουν ότι οι δυο τους έχουν πολλά κοινά. Η Αρετή πηγαίνει στο Τμήμα και έρχεται αντιμέτωπη με τον άνθρωπο που πυροβόλησε. Η παρεξήγηση λύνεται, αλλά η Αρετή, επηρεασμένη από τη Χρυσούλα, βάζει άλλα πράγματα στο μυαλό της για τον άντρα που παραλίγο να σκοτώσει. Η Αθηνά μιλά σκληρά στον Αλέξη για το γεγονός ότι σήκωσε το χέρι του στη Μαργαρίτα. Ο Λυκούργος πηγαίνει βόλτα με τον Φίλιππο στο βουνό κι εκεί πέφτουν πάνω σε μία τρυφερή στιγμή ανάμεσα στον Κουράκο και την Ευτυχία.

Επεισόδιο 112 (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου)

Ο Φίλιππος και ο Λυκούργος μιλούν στη Χάιδω και τη Βασιλική για το τρυφερό τετ α τετ του Κουράκου με την Ευτυχία. Την ίδια ώρα, ο Πότης προσπαθεί να «ψαρέψει» την Ευτυχία για τη σχέση της με τον αστυνόμο, αλλά εκείνη το παίζει ανήξερη. Η Αρετή ενθουσιάζεται με την παρουσία του Ανδρέα (Γιώργος Χρανιώτης) και ψάχνει αφορμή για να ξανασυναντηθούν. Ο Ισίδωρος μαθαίνει ότι ο Στάθης με την Ιουλία περνούν ξέγνοιαστες στιγμές στην Αθήνα. Τα ευχάριστα νέα για την εξέλιξη της υγείας της Μαρίνας φέρνουν χαμόγελα στο σπίτι, με τον Μάνο και τον Ισίδωρο να ευχαριστούν την Αντιγόνη για τη βοήθειά της. Ο Μιχάλης προσπαθεί να πλησιάσει την Αθηνά αλλά εκείνη ασχολείται με τη Μαργαρίτα και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τον Αλέξη. Ο Αλέξης, υποψιάζεται ότι η Αθηνά βάζει λόγια στη μάνα του για εκείνον και δεν διστάζει να παρουσιαστεί μπροστά της και, πάνω στη τρέλα του, να τη χαστουκίσει.

Η Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς

Όσα θα δούμε από την Κυριακή 11 έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

O Στάθης με την Ιουλία κάνουν έρωτα. Πρέπει ωστόσο να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή μέχρι να γίνουν οι εκλογές, ώστε να μην γίνουν αντικείμενο σχολιασμού και κάνουν κακό στην εικόνα του Ισίδωρου. Η Ισμήνη με τον Κωνσταντίνο επιστρέφουν μία ημέρα νωρίτερα από το γαμήλιο ταξίδι στη Μάλτα, λόγω δουλειάς. Η Αρετή μαθαίνει από την Αναστασία ότι ο Θανάσης τριγυρνάει στην Αρεόπολη και ταράζεται. Η Μαρίνα λέει στον Μάνο ότι θέλει να κάνουν παιδί. Ο πρώην διευθυντής του κλαμπ απειλεί πώς θα αποκαλύψει τις παράνομες δουλειές του Δημοσθένη. Ο Ισίδωρος προχωρά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και, μαζί με τον Μάνο, σχεδιάζουν την επέκταση της επιχείρησης. Ο Στάθης με την Εύα συναντιούνται τυχαία στον δρόμο και τα αίματα ανάβουν. Οι εντάσεις στο σπίτι του Δημοσθένη όλο και μεγαλώνουν, καθώς η Ειρήνη λέει στην οικογένειά της ότι η Αρετή την έβαλε να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να κατηγορήσει τον Φίλιππο για βιασμό.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Ο Δημοσθένης δεν μπορεί να καταλάβει αν η Ειρήνη του λέει την αλήθεια και την φέρνει σε αντιπαράθεση με την Αρετή, η οποία αρνείται κάθε κατηγορία. Την υπόθεση αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει ο Στάθης, ο οποίος δείχνει να πείθεται από την αθωότητα της Αρετής. Την ίδια ώρα, ο Στάθης και η Ιουλία συνεχίζουν τα παράνομα ραντεβού. Η Ισμήνη βρίσκει ένα χαρτί στο πάτωμα με το όνομα του Κεφάλα γραμμένο επάνω και ο Κωνσταντίνος καλείται να απολογηθεί. Παράλληλα, η κόντρα ανάμεσα στη συμμορία τού Δημοσθένη και αυτή του Κεφάλα στην Αθήνα κορυφώνεται, οδηγώντας σε παράπλευρες απώλειες.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου

Η Ιουλία συνεχίζει τα παράνομα ραντεβού με τον Στάθη, αγνοώντας ότι ο Κουράκος έχει αρχίσει να υποψιάζεται. Η Δήμητρα συναντά τον Κίμωνα και η έλξη είναι αμοιβαία από το πρώτο λεπτό. Η Μυρτάλη συνεχίζει να ρίχνει γέφυρες με σκοπό να προσεγγίσει τη Μαρίνα, η οποία δείχνει να κάμπτεται από το ενδιαφέρον της. Η κόντρα με τη συμμορία του Κεφάλα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς και ο Κωνσταντίνος αρχίζει να φοβάται τα αντίποινα. Την ίδια ώρα, η Χάιδω και η Ασπασία ανακαλύπτουν πως η Ειρήνη δεν είναι παιδί του Δημοσθένη.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Η Δήμητρα με τον Κίμωνα ζουν την αρχή ενός μεγάλου έρωτα. H Μαργαρίτα μαθαίνει από την Ιουλία για το απομονωμένο σπίτι που νοίκιασε η Μυρτάλη και ανησυχεί. Η Ασπασία, κλαίγοντας, παρακαλεί τη Χάιδω να μην αποκαλύψει σε κανέναν το αποτέλεσμα του τεστ DNA. O Στάθης με την Ιουλία συναντιούνται σε ερημικές τοποθεσίες περιμένοντας να περάσουν οι εκλογές για να ανακοινώσουν σε όλους ότι είναι μαζί. Η Αθηνά πηγαίνει στην ταβέρνα με τη Μαργαρίτα και τον Εισαγγελέα. Η έξοδός τους γίνεται γνωστή και τα κουτσομπολιά φουντώνουν. Ο Λυκούργος ακούει στις ειδήσεις για ένα έγκλημα που έγινε στην Αθήνα και αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η είδηση αυτή του κινεί υποψίες…

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

O Λυκούργος εκφράζει στην Χάιδω την ανησυχία του ότι ο Κωνσταντίνος έχει πάρε δώσε με τη συμμορία του Κεφάλα στην Αθήνα. Ο Γιώργης και η Ευτυχία εκφράζουν ο ένας στον άλλον τα αισθήματά τους, αλλά καταλήγουν σε αδιέξοδο. Η Χάιδω είναι πεπεισμένη ότι ο  Πέτρος ήταν ο πατέρας της Ειρήνης, αναθαρρεί όμως με κάτι που της επισημαίνει ο Λυκούργος. Η Δήμητρα καλεί τον Κίμωνα σπίτι της και του κάνει αισθησιακό στριπτίζ ως «Ράινα». Μετά από μια παθιασμένη νύχτα, το ζευγάρι πηγαίνει βόλτα σε ένα γραφικό χωριό της Μάνης. Η Βασιλική ταράζεται όταν η Ειρήνη της λέει ότι η Αρετή την έβαλε να κατηγορήσει τον Φίλιππο στην αστυνομία. Αργότερα, μάνα και κόρη θα έρθουν σε ρήξη. Ο Γιώργης πρέπει να πάει Αθήνα για δουλειά, αλλά όταν προτείνει στην Ιουλία να τον ακολουθήσει, εκείνη θα αρνηθεί, καθώς θέλει να βρεθεί με τον Στάθη.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Ο Κίμωνας, μετά από την επιμονή του πατέρα του, βγαίνει με τη Μυρτάλη για φαγητό. Αυτό δεν αρέσει καθόλου στον Αλέξη, ο οποίος έχει στηθεί έξω από το σπίτι της και την παρακολουθεί. Όταν εκείνη επιστρέψει θα της κάνει μεγάλη σκηνή, με αποτέλεσμα η Μυρτάλη να τον διώξει κακήν κακώς. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ισμήνης. Ο Γεράσιμος έρχεται πιο κοντά με τη Μαργαρίτα και οι δυο τους ονειρεύονται να ταξιδέψουν στα Νορβηγικά φιορδ. Ο Κουράκος φεύγει για την Αθήνα. Ο Στάθης το μαθαίνει και ζητά από την Ιουλία να πάει στο σπίτι της για να βρεθούν μόνοι. Η Χάιδω καλεί την Ασπασία και, παρά τις αντιρρήσεις της, την υποχρεώνει να προχωρήσει σε τεστ DNA προκειμένου να διαπιστώσουν αν η Ειρήνη και ο Φίλιππος είναι αδέλφια. Ο Μιχάλης ζητάει για μία ακόμη φορά συνάντηση από την Αθηνά.

Newsletter

Θέλεις να μη χάνεις τα καλύτερα. Σε θέλουμε στην παρέα μας. Τσέκαρε το Νewsletter μας και κάθε Παρασκευή θα έχεις στο email σου τα θέματα από το govastileto.gr που επιλέγουμε για εσένα.

    Πατώντας "ΕΓΓΡΑΦΗ" αποδέχεσαι τους Όρους χρήσης και Πολιτικής Απορρήτου.