Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ το Waterboom Festival, όπου τραγούδησαν πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Sidarta, ο Trannos, o Rack, o Toquel, o Light, η Ελένη Φουρέιρα, ο FY, ο Ricta, ο Saske, ο Fly Lo. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ επικράτησαν στιγμές πανικού καθώς κάποιοι έριξαν δακρυγόνα μέσα στο πλήθος.

Στο Waterboom Festival βρέθηκε και η παρουσιάστρια Ζωή Κρονάκη μαζί με την κόρη της. Η ίδια μέσα από την εκπομπή της «Δύο στη Μία» στην ΕΡΤ περιέγραψε τα όσα έζησε.

«Πήγα στο WaterBoom μαζί με την κόρη μου, η οποία είναι 13 ετών, μαζί με τη φίλη της. Λιποθυμούσαν τα παιδιά δίπλα μας, έπεφταν σαν μύγες για διαφορετικούς λόγους. Το έζησα όλο, το λέω και ανατριχιάζω. Κάποια στιγμή, γύρω στις 19:00 συμβαίνει κάτι που εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι, ήμασταν στα VIP.

Κάποια στιγμή μετά επικρατεί το χάος, άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα και καπνογόνα. Τα παιδιά δεν καταλάβαιναν τι συνέβη και άρχισαν να φωνάζουν “φωτιά, βόμβα!”. Μιλάμε για ένα κύμα που ερχόταν πάνω μας. Τα παιδιά να ουρλιάζουν, να κλαίνε, ποδοπατήθηκαν. Επικράτησε πανικός. Τρέμω ακόμα, είδα πόσο λεπτή είναι η γραμμή για να γίνει μια τραγωδία. Σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας», είπε η παρουσιάστρια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης

Η διοργάνωση του WaterBoom Festival εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου, 24 ώρες μετά τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ.

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στην διάθεση της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης.

Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό. Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».