Ο Ηλίας Μαμαλάκης έδωσε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και τη δημοσιογράφο Χριστιάνα Κοχλατζή και αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του που λίγο έλειψε να του στοιχήσει τη ζωή.

«Κόλλησα ένα μικρόβιο αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως το πήρα το μικρόβιο. Μπορεί να το πήρα από τροφή, μπορεί από τουαλέτα. Έπαθα μια τρομερή αφυδάτωση, ήρθε και με πήρε το νοσοκομειακό… Είχα την πολύ μεγάλη τύχη να με πάνε στην εντατική αντί για τα επείγοντα. Αν πήγαινα στα επείγοντα και ήμουν σε μια μεγάλη αναμονή πιθανόν να είχα τελειώσει.

Με σημάδεψε μια επιγραφή που έγραφε, “καλό είναι να είσαι μέσα στο σκοτάδι και να βλέπεις το φως”… Είχαν σταματήσει να δουλεύουν τα νεφρά, είχε πέσει η πίεσή μου στο μηδέν. Τότε συνειδητοποίησα τι μου συνέβη. Συνειδητοποίησα ότι έβλεπα τον κόσμο και πιο μελαγχολικά, έβλεπα ανθρώπους δίπλα μου που ψυχορραγούσαν. Ήταν ένα ψυχολογικό σοκ και δε σας κρύβω ότι ζήτησα και τη βοήθεια ενός ψυχιάτρου» είπε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Σε άλλο σημείο ο Ηλίας Μαμαλάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει τηλεοπτικά λέγοντας: «Η τηλεόραση κατά πάσα πιθανότητα έχει τελειώσει για μένα. Έχουν περάσει 12 χρόνια από την τελευταία μου παρουσίαση. Αν ήταν να επιστρέψω θα είχε επιστρέψει. Μπορεί να επιστρέψω με κάποιον άλλο ρόλο, αυτό του κριτή ή του συμβούλου».