Από τις οντισιόν του MasterChef πέρασε ο 40χρονος Παναγιώτης Αυγενικός από τη Ρόδο. Πρόκειται για επαγγελματία chef με προϋπηρεσία σε γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ο Παναγιώτης, που πήγε στις οντισιόν μαζί με τη σύντροφό του, εμφανίστηκε ενώπιον των τριών κριτών με μια εντυπωσιακή δημιουργία από πουρέ σελινόριζας, χτένια σοτέ και αρακά γιαχνί με βραστά χόρτα.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δοκίμασε τελευταίος το πιάτο του Παναγιώτη και τον ρώτησε επιπλέον πληροφορίες για τη ζωή του.

Τότε εκείνος αιφνιδίασε τον σεφ και κριτή, όταν αποκάλυψε πως είναι αδελφός του γνωστού τραγουδιστή, Βαλάντη.

«Αποφεύγω να το αναφέρω ότι αδελφός μου είναι ο Βαλάντης ο τραγουδιστής. Δεν είναι ότι ντρέπομαι για αυτό, ίσα ίσα που είμαι περήφανος που έχει κάνει αυτήν την καριέρα κι είναι αυτός που είναι, αλλά επειδή έχω νιώσει λίγο… σκιά από όλο αυτό, θέλω πρώτα να γνωρίσουν εμένα, να αγαπήσουν εμένα και μετά έρχονται οι υπόλοιπες πληροφορίες για εμένα» εξομολογήθηκε ο Παναγιώτης στην κάμερα της παραγωγής.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης πως ο πατέρας του, που είναι επίσης επαγγελματίας μάγειρας, είναι από τους πατεράδες που δεν λένε εύκολα καλό λόγο στα παιδιά τους. Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για τον οποίο μπήκε στο παιχνίδι. Με σκοπό δηλαδή να κερδίσει την αναγνώρισή του.

Μετά τη δοκιμή του πιάτου, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Πάνος Ιωαννίδης συμφώνησαν ότι το πιάτο ήταν εξαιρετικό και έδωσαν στον Παναγιώτη τη λευκή ποδιά και το εισιτήριο για το σπίτι του MasterChef.

«Νιώθω τόσο γεμάτος, τόσο χαρούμενος, τόσο περήφανος για εμένα. Αυτή η επιβράβευση από τον πατέρα μου θεωρώ θα μου γεμίσει ένα παιδικό κενό που έχω τόσα χρόνια. Περιμένω αυτή την επιβράβευση από τον πατέρα μου» είπε συγκινημένος ο Παναγιώτης.

Την ίδια στιγμή ο Βαλάντης στήριζε τον αδερφό του μέσω αναρτήσεων στο Instagram.