Στο επεισόδιο της Παρασκευής του MasterChef, μετά την ολοκλήρωση της ομαδικής δοκιμασίας, οι παίκτες βρεθήκαν απέναντι από τους κριτές για να μάθουν πως τα πήγαν. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά οι Μπλε κι έτσι οι Κόκκινοι οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία.

Ο Παναγιώτης και η Σέβα εξαιρέθηκαν από τη δοκιμασία, καθώς είχαν ασυλία, ενώ ο αρχηγός Αλέξανδρος έθεσε τον ίδιο ως πρώτο υποψήφιο. Αφοί οι παίκτες ψήφισαν και αποφάσισαν πως υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Σταύρος, ο Θοδωρής και ο Έλσον – Γιάννης.

Οι επίδοξοι μάγειρες διαγωνίστηκαν τη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου και συγκεκριμένα κλήθηκαν να φτιάξουν τρία πιάτα που είχαν την υπογραφή του σεφ, Μίλτου Αρμένη.

Οι κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αφού δοκιμασαν τα πιάτα αποφάσισαν πως καλύτερα τα πήγε ο Αλέξανδρος, ενώ την χειρότερη προσπάθεια είχε ο Έλσον – Γιάννης, ο οποίος αποχώρησε από το MasterChef.

Ο Έλσον Γιάννης Μπεντάι είναι 25 ετών και κατάγεται από την Αλβανία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Ρόδο. Με όπλο την αγάπη του για τη μαγειρική, ήρθε στο MasterChef για να επεκτείνει τους μαγειρικούς του ορίζοντες, και να απορροφήσει όσες περισσότερες γνώσεις μπορεί.

Δείτε την αποχώρηση του Έλσον – Γιάννη από το MasterChef.