Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον μεγάλο τελικό του MasterChef 2023, η επτάδα του διαγωνισμού μαγειρικής στο νέο επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου ήρθε αντιμέτωπη με το τελευταίο Mystery Box. Το συγκεκριμένο, έκρυβε εκλεκτά υλικά, που όλοι ήθελαν να υπάρχουν σε αφθονία στο σπίτι ή στις κουζίνες τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το Test Δημιουργικότητας, όπου οι επίδοξοι μάγειρες κλήθηκαν να εμπνευστούν από διαφορετικό υλικό ο καθένας, που όμως δεν επέλεξαν οι ίδιοι.

Αφού οι τρεις κριτές (Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης) δοκίμασαν τα πιάτα, ανακοίνωσαν τις πιο αδύναμες προσπάθειες.

Οι μάγειρες με τις λιγότερο καλές προσπάθειες που θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι ο Δημήτρης, που δεν κατάφερε να βγάλει πιάτο, ο Γιώργος Πορφύρης και ο Αλέξανδρος.

Να σημειώσουμε, πως το καλύτερο πιάτο στο Τεστ Δημιουργικότητας είχε ο Νίκος Τράκας και εκτός από μία θέση στην τελική εξάδα του MasterChef 2023, κέρδισε και 1.000 ευρώ.

Μάλιστα, οι κριτές αποθέωσαν το πιάτο του.

Την τελική εξάδα συμπλήρωσαν η Μαρία Μπέη που βρισκόταν ήδη στον εξώστη, καθώς είχε τα πλεονεκτήματα, ο Άγγελος και η Μαρία Λαζαρίδου.

Ο Γιώργος Πορφύρης, ο Δημήτρης Πολιτάκης και ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης θα αγωνιστούν στην σημερινή δοκιμασία αποχώρησης για την παραμονή τους στο MasterChef 2023 και την είσοδό τους στην τελική 6άδα του μαγειρικού διαγωνισμού.