Μετά από δεκάδες δοκιμασίες και αρκετούς μήνες στο σπίτι και στο πλατό του ριάλιτι μαγειρικής, το τηλεοπτικό κοινό έμαθε ποιος αναδείχτηκε νικητής και πήρε τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef, αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Οι δύο φιναλίστ του τελικού ήταν η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ωστόσο μόνο ένας κατάφερε να φτάσει στην κορυφή!

Στον τελικό ο εξώστης γέμισε με τους 34 παίκτες του φετινού κύκλου που συγκεντρώθηκαν για να εμψυχώσουν τους δύο φιναλίστ, την Μαρία Μπέη και τον Νίκο Τράκα.

Λίγο πριν το live έλαβε χώρα η τελευταία και πιο κρίσιμη δοκιμασία που καθόρισε τον νικητή. Συγκεκριμένα, στο MasterChef φιλοξενήθηκε ο Ισπανός chef Quique Dacosta, ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας, που όχι μόνο μετρά δώδεκα εστιατόρια με επτά αστέρια Michelin συνολικά αλλά η ισπανική κυβέρνηση του έχει απονείμει Χρυσό Μετάλλιο για τη συνεισφορά του στις Καλές Τέχνες. Το διαφορετικό στην τελευταία δοκιμασία ήταν ότι μόνο ο ίδιος βαθμολόγησε τα πιάτα που έφτιαξαν η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας, ως δημιουργός του πιάτου αντιγραφής.

Στο τέλος της διαδικασίας αποκαλύφθηκαν όλες οι βαθμολογίες που έλαβαν οι δύο παίκτες στις δοκιμασίες των τελικών και το αποτέλεσμα έδειξε ότι την καλύτερη επίδοση είχε η Μαρία Μπέη. H διαφορά των δύο παικτών ήταν μόλις ένα βαθμός, αφού η Μαρία Μπέη έλαβε 41 βαθμούς και ο Νίκος Τράκας 40. Η παίκτρια κέρδισε τον τίτλο της επόμενης Ελληνίδας MasterChef, σήκωσε το τρόπαιο και εξασφάλισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του MasterChef, η Μαρία Μπέη έκανε την πρώτη της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η χαρά μου δεν περιγράφεται. Τα κατάφερα και το σηκώσαμε μαζί» έγραψε η 25χρονη μαγείρισσα.